Η FIFA ήθελε να… κάνει τη διαφορά και να καθιερώσει τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, αντί για κάθε τέσσερα όπως είναι ανέκαθεν, αλλά το πλάνο της δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και το κατάλαβε και η διοίκησή της, αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα αυτών που θα συζητηθούν στο ετήσιο κογκρέσο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, το οποίο διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.

Ήταν μια ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ και ο Τζάνι Ινφαντίνο ήταν από την αρχή ενθουσιασμένος, δίνοντας μάχη για να πείσει τον Τύπο και τις άλλες συνομοπονδίες του ποδοσφαίρου για τα οφέλη που θα υπήρχαν. Μια μάχη που δεν μπορούσε να κερδίσει όμως, αφού εξαρχής υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και κανείς δεν έδειξε διατεθειμένος να στηρίξει κάτι τέτοιο.

Έτσι, το γεγονός ότι το θέμα της διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που θα συζητηθούν στο ετήσιο κογκρέσο της FIFA, μεταφράζεται από όλους ως απόσυρση του συγκεκριμένου πλάνου. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιδιωχθούν να γίνουν άλλου τύπου αλλαγές στο Παγκόσμιο Κύπελλο προσεχώς.

Όπως και να έχει, το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ότι η συγκεκριμένη σκέψη έχει εγκαταλειφθεί, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, να σχολιάζει την είδηση λέγοντας το εξής: «Το Μουντιάλ ανά διετία δεν υφίσταται ως επιλογή για κανέναν φίλο του ποδοσφαίρου. Είμαι ικανοποιημένος που το έχει συνειδητοποιήσει πια και η FIFA».