Την πρώτη της ήττα στο δεύτερο παιχνίδι της υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή της γνώρισε η εθνική Ελλάδας. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ «λύγισε» με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα.

Η «γαλανόλευκη» δεν έδειξε σε κανένα σημείο του ματς τον ενθουσιασμό και την καθαρότητα ιδεών που είχε στην πρεμιέρα του Ουρουγουανού τεχνικού κόντρα στη Ρουμανία (1-0) πριν από μερικές ημέρες. Η απόδοσή της ήταν κακή.

Βέβαια, το ματς αναμφίβολα θα χρησιμεύσει στον Πογιέτ για να βγάλει συμπεράσματα και να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και ποιοι είναι οι τομείς που πρέπει να δουλέψει περισσότερο ώστε η ομάδα να έρθει πιο κοντά σ’ αυτό που εκείνος έχει στο μυαλό του. Γι’ αυτό άλλωστε έκανε και πολλές αλλαγές σε σύγκριση με το ματς εναντίον της Ρουμανίας, αλλά και δοκιμές στη διάρκεια του αγώνα.

Να σημειώσουμε πως ο στόχος είναι η Ελλάδα να εμφανιστεί ανταγωνιστική στα παιχνίδια του UEFA Nations League τον ερχόμενο Ιούνιο, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Βόρεια Ιρλανδία (2/6).

Στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, τώρα, η Ελλάδα μπήκε κάπως μουδιασμένα και να φαίνεται η έλλειψη αρμονίας από τις πολλές αλλαγές. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και την επιθετική πρωτοβουλία. Ευτυχώς για το ελληνικό συγκρότημα ο τερματοφύλακας Οδυσσέας Βλαδοχήμος κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος, η ροή του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα παρά τις προσπάθειες του Γκουστάβο Πογιέτ και των παικτών του να φέρουν σε ισορροπία το παιχνίδι. Στο 59′ ο Όσμαγιτς έγραψε το 1-0, με ωραίο πλασέ σε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο. Ακολούθησαν τρεις αλλαγές του κόουτς στο 61′ όλες τους επιθετικής λογικής, αλλά η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική. Το Μαυροβούνιο διαχειρίστηκε αποτελεσματικά το ματς και πήρε τη νίκη.