Τα ευχάριστα νέα για τις ομάδες και τους οπαδούς είχαν προαναγγελθεί από την Τετάρτη (9/3) με τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε να αυξηθεί η πληρότητα στις εξέδρες των γηπέδων σε ποσοστό 75%. Κάτι που τέθηκε ήδη σε ισχύ πλέον μέσω κοινής υπουργικής απόφασης. Έτσι, η έναρξη των πλέι οφ της Super League 1 την Κυριακή (13/3) θα γίνει με τα γήπεδα να έχουν περισσότερο κόσμο από ποτέ φέτος.

Η σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα κυλούσε με την κυβέρνηση να επιτρέπει μέχρι και 1.000 οπαδούς στις εξέδρες, γεγονός που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των ΠΑΕ. Στη συνέχεια το ποσοστό ανέβηκε στο 50% και τώρα στο 75%, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση.

«Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της χωρητικότητας.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό (5%) του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test), σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο».

Η ΚΥΑ για την αύξηση των οπαδών στα γήπεδα