Στις 18 Νοεμβρίου η Ολλανδία παρακολουθούσε μουδιασμένη τις εξελίξεις με τον Κουίνσι Πρόμες, ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας, στον οποίο η εισαγγελία του Άμστερνταμ άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε ξάδερφό του. Τώρα, όμως, τα πράγματα χοντραίνουν κι άλλο, αφού δημοσίευμα έγκυρης ολλανδικής εφημερίδας τον συνδέει με διακίνηση τεσσάρων τόνων ναρκωτικών και με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 29χρονος διεθνής Ολλανδός εξτρέμ βρέθηκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο της δικαιοσύνης όταν κάρφωσε με μαχαίρι στο γόνατο τον ξάδερφό του, υπόθεση για την οποία θα δικαστεί. Αυτό, όμως, δεν είναι, όπως φαίνεται, το μοναδικό πρόβλημα για τον Πρόμες, ο οποίος αγωνίζεται στη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Κουίνσι Πρόμες

Τα πράγματα για τον Ολλανδό ποδοσφαιριστή μπορεί να είναι πολύ χειρότερα, αφού η εφημερίδα Telegraaf αναφέρει ότι οι Αρχές τον θεωρούν ύποπτο για τη διακίνηση τεσσάρων τόνων ναρκωτικών και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο Πρόμες και μέλη της οικογένειάς του φέρονται να επένδυσαν στην παραγωγή κοκαΐνης τεσσάρων τόνων, φορτίο που κατάσχεσε η αστυνομία του Βελγίου στην Αμβέρσα τον Απρίλιο του 2020.

Η υπόθεση, όμως, έρχεται τώρα στο φως και κάνει πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Πρόμες, ο οποίος -μαζί με τους συγγενείς του- θα είχε κέρδος… 120 εκατ. ευρώ από αυτούς τους τέσσερις τόνους κοκαΐνης.