Με οδηγό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που πέτυχε 43 πόντους, οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν την 6η συνεχόμενη νίκη τους καθώς επιβλήθηκαν με 124-115 των Ατλάντα Χοκς στο «Fiserv Forum». Το ρεκόρ τους είναι 42-25 και βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας του NBA. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Μαϊάμι Χιτ, αλλά όχι σε πολύ μακρινή απόσταση.

Ο «Greek Freak» συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν έβαλε 39 πόντους κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Πέραν των 43 πόντων του (15/22 σουτ, 1/4 τρίποντα, 12/17 ελεύθερες βολές), μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε πέντε ασίστ. Μέσα σ’ ένα 24ωρο ο Έλληνας σούπερ σταρ σημείωσε 82 πόντους, με 19 ριμπάουντ και 12 ασίστ! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πλέον ηγείται του NBA στο σκοράρισμα.

Ωστόσο, οι Μπακς δεν θα έπαιρναν το ροζ φύλλο αγώνα αν δεν έπαιζαν σε πολύ καλά επίπεδα και ο Κρις Μίντλετον (23 πόντους, 9/17 σουτ κι οκτώ ασίστ) με τον Μπόμπι Πόρτις (23 πόντους, 9/17 σουτ και 15 ριμπάουντ). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Τα «ελάφια» μπήκαν δυνατά στο ματς. Άλλωστε ο στόχος τους ήταν να πάρουν ένα μεγάλο προβάδισμα κόντρα σε μια ομάδα με προβληματική άμυνα, ώστε να μην χρειαστεί να ξοδέψουν παραπανίσια ενέργεια με δεδομένο πως ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τους σε ισάριθμες μέρες. Το πλάνο τους λειτούργησε καθώς προηγήθηκαν με 37-26 στην πρώτη περίοδο και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά με 14 πόντους (68-54). Σ’ αυτό το διάστημα, ο Αντετοκούνμπο είχε 19 πόντους – 17 από τους οποίους έβαλε στην πρώτη περίοδο. Έπειτα, ανέβασε και πάλι ταχύτητα και σημείωσε 24 στο δεύτερο μέρος!

Παρόλο που η ομάδα της Ατλάντα βελτιώθηκε και οι Μπακς… χαλάρωσαν νιώθοντας νικητές, οι παίκτες του Μάικ Μπουύντενχολζερ διαχειρίστηκαν έξυπνα και αποτελεσματικά το πλεονέκτημά τους και «κλείδωσαν» τη νίκη.

Τώρα, το επόμενο παιχνίδι τους είναι τα ξημερώματα της Κυριακής (13/3, 03:30) κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς εκτός έδρας. Είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων αγώνων στη δυτική περιφέρεια.