Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως συνέπεια να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές και παράλληλα η κοινή γνώμη να έχει ξεσηκωθεί κατά της Ρωσίας. Αυτό δεν ισχύει για τη Σερβία όμως και ακόμη πιο συγκεκριμένα για τον Ερυθρό Αστέρα, οι οπαδοί και ο γενικός γραμματέας του οποίου πήραν ξεκάθαρα το μέρος των Ρώσων.

Η ομάδα του Βελιγραδίου αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βοζντόβατς και οι οπαδοί βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν τα συναισθήματά τους για όσα γίνονται στην Ουκρανία. Έτσι, άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «Ρωσία, Ρωσία», παίρνοντας ξεκάθαρα θέση.

Αυτό, άλλωστε, το είχε κάνει ήδη ομάδα τους, αφού ο Ερυθρός Αστέρας, σε αντίθεση με ό,τι έκανε η UEFA ή άλλες ομάδες, δεν διέκοψε τη χορηγική συμφωνία που έχει με την Gazprom, η οποία συνεχίζει να διαφημίζεται στη φανέλα της σερβικής ομάδας.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι το κλαμπ συνολικά είναι υπέρ της Ρωσίας σε αυτόν τον πόλεμο, φαίνεται και από το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Αστέρα χαρακτήρισε «αντι-ρωσική υστερία» τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο για την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία.