Από μία θέση έχασαν η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία έχει αρκετές αλλαγές.

Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις και την παρουσία της στον ημιτελικό στη Ντόχα, η κατάκτηση του τροπαίου από την Σβιόντεκ έφερε τη Μαρία Σάκκαρη στο Νο7 από το Νο6 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Με εξαίρεση την Μπάρτι που έχει απόσταση ασφαλείας στην κορυφή, έγιναν αρκετές αλλαγές στο Top10 με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα να είναι πλέον στο Νο2, ρίχνοντας μία θέση την Σαμπαλένκα. Η Σβιόντεκ βρέθηκε στο Νο4 μετά τον τίτλο στη Ντόχα με τις Κονταβέιτ, Μπαντόσα και Σάκκαρη να ακολουθούν. Τρεις θέσεις, στο Νο8, έπεσε η Πλίσκοβα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ελληνίδες, όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ μπορεί να μην μπήκε στο κυρίως ταμπλό στη Λυών, όμως κέρδισε 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και είναι πλέον στο Νο170, με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Νο189.

Τσιτσιπάς: Πτώση στο Νο5, επίσημα Νο1 ο Μεντβέντεφ

Μία θέση κάτω στην παγκόσμια κατάταξη είναι από σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας, παρά το γεγονός ότι κάνει καλές πορείες ως τώρα (με εξαίρεση την Μασσαλία), βρίσκεται από σήμερα στο Νο5 κι αυτό γιατί… φρόντισε ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Ισπανός διανύει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, μετρώντας ρεκόρ 14-0 και τρεις τίτλους σε τρία τουρνουά, με αποτέλεσμα να κερδίσει μία θέση και να βρεθεί στο Νο4 του κόσμου.

Η απόσταση είναι μικρή από τον Τσιτσιπά (6.515 ο Ναδάλ, 6.445 ο Στέφανος) και όπως αναφέρει το gazzetta.gr, τον Μάρτιο μπορεί να αλλάξει εύκολα στα δύο μεγάλα τουρνουά των ΗΠΑ (Indian Wells, Miami).

Οι αλλαγές στο Top10 είναι αρκετές με σημαντικότερη βέβαια αυτή στο Νο1 όπου ο Ντανίλ Μεντβέντεφ εκθρόνισε και επίσημα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με την διαφορά να είναι επίσης μικρή (8.615 και 8.465 αντίστοιχα).

Μία θέση, στο Νο6, ανέβηκε ο Ρούμπλεφ, ρίχνοντας στο Νο7 τον Μπερετίνι, ενώ στο Νο10 πέρασε ο Ουμπέρτ Χουρκάτζ ρίχνοντας στο Νο11 τον Σίνερ.