Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρεάζει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και αυτό αφορά ακόμη και τον τελικό του Champions League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με το Associated Press, όμως, είναι δεδομένο ότι δεν θα διεξαχθεί εκεί, την ίδια ώρα που η UEFA με ανακοίνωσή της προανήγγειλε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή (25/2) για τη λήψη απαραίτητων αποφάσεων.

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι δεν τον απασχολεί καθόλου το Champions League και ο φετινός τελικός, ο οποίος υποτίθεται ότι θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη. Την UEFA, όμως, την απασχολεί και ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις. Εξελίξεις οι οποίες έχουν ως συνέπεια ο τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης να μη διεξαχθεί, τελικά, σε ρωσικό έδαφος.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το Associated Press, το οποίο κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της UEFA

Η ίδια, πάντως, σε ανακοίνωσή της δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, προαναγγέλοντας ότι οι αποφάσεις θα παρθούν την Παρασκευή (25/2).

«Μετά την εξέλιξη της κατάστασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, ο Πρόεδρος της UEFA αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 10:00 CET, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις», ανέφερε η ανακοίνωση της UEFA.