Μία από τις πιο σημαντικές νίκες της σεζόν πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, μία από τις πιο επώδυνες ήττες της σεζόν γνώρισε η Λαμία. Στο «Αθανάσιος Διάκος» οι γηπεδούχοι ήθελαν το τρίποντο που θα τους έφερνε πολύ κοντά στην παραμονή, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να μπουν στην 6άδα για να πλησιάσουν στα πλέι οφ και πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν αυτό που ήθελαν με το τελικό 0-2.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν φανερό το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό, ενώ τα συνεχή σφυρίγματα του διαιτητή δεν βοηθούσαν καθόλου. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης να περάσει χωρίς να υπάρχει καμία μεγάλη φάση παρά μόνο αρκετά λάθη εκατέρωθεν.

Μετά το 30′, όμως, άλλαξαν και κυρίως το σκορ, αφού από το 34′ ως το 37′ το 0-0 μετατράπηκε σε 0-2. Η αρχή έγινε στο 34ο λεπτό, όταν ο Άλβαρες έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπαράλες με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Και μέχρι να καταλάβουν οι γηπεδούχοι τι έγινε, οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» ξανά: Στο 37′ οι Αρκάδες βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη και τον πλάσαρε όπως έπρεπε για να γράψει το 0-2.

Η Λαμία ήταν υποχρεωμένη, πλέον, να επιτεθεί στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 57′, αλλά ο Μανούσος αστόχησε κοντά. Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κινδύνεψε να δεχθεί και τρίτο γκολ, αλλά ο Μπαράλες από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Μικρό το κακό για τον Αστέρα, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν να παραμείνει σοβαρός, απέναντι στους γηπεδούχους που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Και αφού δεν μπορούσαν, αγχώνονται ακόμη περισσότερο σε ό,τι αφορά την παραμονή τους, ενώ η ομάδα της Τρίπολης μπήκε στην 6άδα προσπερνώντας τον ΟΦΗ.

Λαμία: Γκαραβέλης, Βύντρα (46′ Προβυδάκης), Λούκας, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (89′ Γκέντσογλου), Τζανδάρης (64′ Νούνιες), Τιρόνε (70′ Ελευθεριάδης), Μανούσος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος (46′ Μπανγκουρά).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρθία (95′ Μπενίτο), Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Ριέρα (62′ Τασουλής), Καπίγια (92′ Κανελλόπουλος), Σίτο (46′ Τιλίκα), Μπαράλες (95′ Καρμόνα).