Λόγω κάποιων τοξικών αερίων που εισχώρησαν στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης του, ο Εμιλιάνο Σάλα είχε χάσει τις αισθήσεις του πριν το αεροπλάνο συντριβεί και χάσει τη ζωή του.

Η υπόθεση του πρώην επιθετικού της Ναντ και της Κάρντιφ συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Στις τελευταίες εξετάσεις που έγιναν στο σώμα του Εμιλιάνο Σάλα διαπιστώθηκε ότι είχε εκτεθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε στο δικαστήριο ο γιατρός Μπαζίλ Πουρντουέ.

Ο γιατρός ανέφερε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος του Σάλα έδειξαν επίπεδο κορεσμού στο αίμα με μονοξείδιο του άνθρακα 58%, το οποίο και χαρακτήρισε «σοβαρή δηλητηρίαση». Ο Πουρντουέ εκτιμά ότι η πηγή των τοξικών αερίων ήταν το σύστημα εξάτμισης του αεροπλάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός είχε χάσει τη ζωή του πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε είχε πέσει στα στενά της Μάγχης και είχε συντριβεί.

Πηγή: gazzetta.gr