Μπροστά σε μια από τις σημαντικότερες, αν όχι τη σημαντικότερη, αλλαγές της ιστορίας της θα βρεθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν, αφού είναι πιο πιθανό από ποτέ πλέον να μπει τέλος στη συνεργασία με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος από το 2011 βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και έχει πανηγυρίσει μαζί της τίτλους τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη.

Έγραψε τη δική του ιστορία στους ροχιμπλάνκος ως παίκτης και τα τελευταία 11 χρόνια το κάνει και ως προπονητής. Έντεκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ατλέτικο μεγάλωσε πολύ. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, με το δεύτερο να είναι το περσινό, ένα κύπελλο, ένα ισπανικό Σούπερ Καπ, δύο Europa League, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, ενώ έπαιξε και σε δύο τελικούς Champions League. Πραγματικά μεγαλεία για την ομάδα της Μαδρίτης.

Όλα, όμως, έχουν ένα τέλος και αυτό στη συνεργασία των δύο πλευρών αναμένεται να μπει το προσεχές καλοκαίρι, όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Αυτό μετέδωσε ο έγκυρος ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser, τονίζοντας ότι είναι απόφαση της διοίκησης και προσθέτοντας ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με προπονητές που είναι υποψήφιοι να αντικαταστήσουν τον Αργεντίνο.

Ονόματα των πιθανών αντι-Σιμεόνε, πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη, ενώ και ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κακής πορείας της ομάδας φέτος.