Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τη Λαμία σε εξ αναβολής αγώνα για τη 17η αγωνιστική της Super League 1 και πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν σίγουρος πλέον για την παραμονή του. Πρόσωπο του παιχνιδιού για τους Αγρινιώτες ήταν ο Ντανγκό, ο οποίος στο 56ο λεπτό πέτυχε το πρώτο του γκολ και έδωσε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να απαντήσουν και να παραμένουν αγχωμένοι σε ό,τι αφορά τη μάχη της παραμονής.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας και πίεσαν τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν μονίμως σε θέση άμυνας. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε κατοχή μπάλας 60% – 40% στο πρώτο 20λεπτο και στο 27′ είχε και την πρώτη του ευκαιρία, με τον Ντανγκό να βγαίνει τετ α τετ αλλά να πλασάρει άουτ.

Αυτή ήταν η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βγήκε χωρίς γκολ, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν καλύτερα στο δεύτερο, να κρατάνε μπάλα και να προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 56′, όμως, μάλλον το… μετάνιωσαν, αφού οι Αγρινιώτες έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Ντανγκό με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το πρώτο του γκολ, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Η Λαμία έπρεπε, πλέον, να αντιδράσει αλλά έδειχνε ότι δεν μπορούσε να το κάνει, με τον Παναιτωλικό να ξαναπαίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού, να μη νιώθει καμία απειλή και να έχει μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο 80′, όταν ο Ντουάρτε είδε τη μπάλα να πάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής, Χουχούμης, Κορνέλιους, Λάρσον (77′ Βργκοτς), Φλόρες, Αντούνες, Μεντόζα (59′ Ντουάρτε), Νταγκό (77′ Μόρσεϊ), Ντίας (85′ Τσιγγάρας), Βέργος.

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (62′ Αραμπούλι), Μπεχαράνο, Μανούσος, Μπανγκουρά (68′ Ρόμανιτς). Καραμάνος, Βέλλιος (46′ Νούνιες).