Στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται η Τσέλσι, η οποία έκανε δικό της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων νικώντας με 2-1 την Παλμέιρας στην παράταση. Έτσι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έδωσε συνέχεια στην περσινή επιτυχία της κατάκτησης του Champions League, έχοντας και τώρα, όπως και τότε, τον Χάβερτς για «ήρωα» με το πέναλτι που αξιοποίησε στο 117′ και ενώ όλοι ετοιμάζονταν σιγά-σιγά για τη διαδικασία των πέναλτι.

Η Τσέλσι ήταν από το ξεκίνημα καλύτερη, είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας αλλά δεν είχε το προβάδισμα, αφού η Παλμέιρας αμυνόταν μαζικά και δεν άφηνε κενούς χώρους. Στο δεύτερο μέρος όμως και συγκεκριμένα στο 55′ οι Λονδρέζοι βρήκαν τη λύση με την κεφαλιά του Λουκάκου μετά τη σέντρα του Χάντσον-Οντόι (1-0).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε, πλέον, το προβάδισμα αλλά όχι για πολύ, αφού στο 62′ οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Τιάγκο Σίλβα και ο Βέιγκα ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε (1-1). Έτσι, αφού στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας δεν είχαμε άλλο γκολ, ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση και λίγο πριν το τέλος της, στο 117′, ο Λουάν έκανε χέρι και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ της Τσέλσι αυτή τη φορά, με τον Χάβερτς να εκτελεί και να γράφει το 2-1, δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.