Θα περάσει καιρός μέχρι να ξεχάσει τη φάση ο Γκουστάβο Νεσκάου, επιθετικός της Σάντο Αντρέ στη Βραζιλία. Και να το ήθελε, δηλαδή, αν συνδεθεί στο διαδίκτυο ή αν ανοίξει μια τηλεόραση κάπου θα πέσει πάνω στο γκολ που έχασε. Είναι μια ακόμη απόδειξη πως και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες χάνονται, ακόμη και εκείνες που θεωρούνται «άχαστες».

Ήταν το 55ο λεπτό της αναμέτρησης της Σάντο Αντρέ με τη Σάο Πάουλο στο «Εστάδιο Μορουμπί» για την 5η αγωνιστική του πολιτειακού πρωταθλήματος Παουλιστάο. Η Σάντρο Αντρέ εκδήλωσε επίθεση από τα δεξιά και το γύρισμα του συμπαίκτη του, βρήκε τον Γκουστάβο Νεσκάου ολομόναχο με το τέρμα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, όμως, δεν έβαλε σωστά το σώμα παρόλο που είχε όλο το χώρο και τον χρόνο στη διάθεσή του. Έστειλε την μπάλα άουτ. Απαρηγόρητος στράφηκε σ’ έναν συμπαίκτη του απολογούμενος για το γκολ που μόλις είχε χάσει.

Στο μεταξύ, οι οπαδοί της γηπεδούχου Σάο Πάουλο άρχισαν να τον κοροϊδεύουν, ενώ ο σχολιαστής της αναμέτρησης σε βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο άρχισε να φωνάζει: «Είναι απίστευτο, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχω δει κάτι παρόμοιο, να χάνεται ένα τέτοιο γκολ. Είναι απίστευτο, το τέρμα ήταν όλο δικό του για να σκοράρει». Έτερος σχολιαστής, ανέφερε: «Είναι σίγουρα ένα από τα πιο απίθανα γκολ που έχουν χαθεί στο “Μορουμπί” (σ.σ. ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα στα χρονικά του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου). Μέσα από τη μικρή περιοχή…».

Για την ιστορία, η Σάντο Αντρέ έχασε με σκορ 1-0 από τη Σαο Πάουλο με το γκολ να σημειώνεται στις καθυστερήσεις του ματς. Διπλή ψυχρολουσία, δηλαδή για τον Γκουστάβο Νεσκάου, ο οποίος έπαιξε σε όλη την αναμέτρηση, αλλά δεν συνήλθε έπειτα από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία.