Η Μαρία Σάκκαρη έχει πάει στην Αγία Πετρούπολη με στόχο να διεκδικήσει το τρόπαιο του τουρνουά St. Petersburg Ladies Trophy και το έδειξε με την ευκολία με την οποία πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς. Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε την Εκατερίνα Αλεξάντροβα, Νο43 στην παγκόσμια κατάταξη, και την νίκησε εύκολα με 2-0 σετ, παίρνοντας ξεκούραστα το «εισιτήριο» για τους «8».

Έχοντας κουραστεί περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς στον αγώνα με την Αναστασία Ποτάποβα τη Δευτέρα (8/2), η Σάκκαρη μπήκε αποφασισμένη να μην αφήσει περιθώριο αντίδρασης στην Αλεξάντροβα και όντως δεν άφησε, όπως δείχνει και το 6-2 με το οποίο πήρε το πρώτο σετ.

Η Ρωσίδα, η τελευταία που είχε απομείνει στο τουρνουά που γίνεται στην πατρίδα της, προσπάθησε να αντεπιτεθεί στο δεύτερο και η αλήθεια είναι πως όντως το πάλεψε περισσότερο, αλλά και πάλι η Ελληνίδα ήταν πολύ καλή γι’ αυτή, παίρνοντας και το δεύτερο σετ με 6-4.

Έτσι, με ένα χαλαρό 2-0, η Σάκκαρη πήρε την πρόκριση για τον προημιτελικό, όπου έχει πλέον μεγάλο ραντεβού με την Ελίζ Μέρτενς.