Το μικρότερο δυνατό κόστος είχε η «αγγαρεία» που έκανε η ΑΕΚ στην Κόρινθο με αντίπαλο την Παναχαϊκή.

Εμφανώς επαναπαυμένη στη μαθηματική εξασφάλιση της επιστροφής και με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, η «Ένωση» έμεινε στο 1-1 με τους Πατρινούς.

Το γκολ του Μπουντόπουλου (6’) απείλησε να τιμωρήσει την κάκιστη εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο ο Κρισάντους κατάφερε (από ωραία ενέργεια του Ντακόλ) να σώσει τα προσχήματα.

Για περίπου 20 λεπτά διεκόπη το παιχνίδι, λόγω επεισοδίων που προκλήθηκαν από σύρραξη του Αλέξη Κούγια με αστυνομικούς και χρήση χημικών ουσιών στη συνέχεια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πώς έπαιξε

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα (θέλοντας πλέον να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι σήμερα) παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» χρησιμοποίησε έπειτα από καιρό τους Καραγκιολίδη, Σβάρνα, ενώ επανέφερε στο αρχικό σχήμα και τους Σαρρή, Ζόριτς και Κρισάντους.

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Σβάρνας, Σαρρής και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Φαγέ-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Ζόριτς (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Γροντής (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κρισάντους.

Το ματς

Είναι βαριά η φανέλα της ΑΕΚ. Θέλει-δε θέλει, ο αντίπαλος τη λαμβάνει υπόψη του. Όσο αδύναμος και να ‘ναι όμως, όταν παίζει… μόνη της είναι δύσκολο να νικήσει. Γιατί κατανοητή η έλλειψη κινήτρου μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου. Δεκτή η ανομοιογένεια (εξαιτίας των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα). Όμως η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο δοκίμασε άγρια τις αντοχές των 1.000 οπαδών που βρέθηκαν δίπλα τους και στην Κόρινθο.

Διότι μια κακή εκτίμηση όπως του Καραγκιολίδη -που μετέτρεψε μια ακίνδυνη σέντρα του Μπουντόπουλου σε γκολ- μπορεί να συγχωρηθεί. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα «σκουριασμένο» τερματοφύλακα. Να μετατρέπεται όμως ο Μπουντόπουλος σε… Φαν Ντερ Φάαρτ (καλή ώρα) και ν’ απειλεί συνεχώς είναι υπερβολικό. Να σηκώνεται απ’ το 20’ για ζέσταμα ο Αραβίδης, επειδή δεν αλλάζεται δεύτερη πάσα, είναι ενδεικτικό. Και να φτάνουμε στο τελευταίο 10λεπτο για να ενθυμίσει η ΑΕΚ ότι βρίσκεται στο γήπεδο (με σουτ των Κρισάντους-Ντακόλ) ήταν απογοητευτικό.

Τόσο απογοητευτικό, που ο Δέλλας προσπάθησε απ’ το ημίχρονο κιόλας ν’ αλλάξει τα πράγματα. Βάζοντας όντως τον Αραβίδη αντί του Φαγέ. Κι η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του εμφανίστηκαν πιο ζωηροί. Έχασαν μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να φέρουν την κατάσταση στα ίσια, όταν το δοκάρι… σε συνεργασία με την πλάτη του Παπαδόπουλου σταμάτησαν το σουτ του Σαρρή. Ούτε το δοκάρι όμως, ούτε κανένας άλλος μπόρεσε να εμποδίσει τελικά τον Κρισάντους. Όχι επειδή ξαφνικά μετατράπηκε σε «killer», αλλά επειδή τον έκανε τέτοιο ο Ντακόλ.

Κυνηγώντας λοιπόν μια φαινομενικά χαμένη φάση, ο Βραζιλιάνος τη μεταμόρφωσε σε ευκαιρία που ακόμα κι ο «Μάκης» θα δυσκολευόταν να τη χάσει. Δυστυχώς όμως, αυτή θα ήταν και η τελευταία πραγματικά αξιόλογη φάση. Ή μάλλον η τελευταία αγωνιστική φάση. Γιατί τα επεισόδια που προκλήθηκαν μετά τη σύρραξη του Αλέξη Κούγια με αστυνομικό διέκοψαν το παιχνίδι. Αποτελείωσαν τον (ήδη επιβραδυνόμενο) ρυθμό του. Και δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ, ακόμα και με τον άναρχο τρόπο που το επεδίωκε, να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας, Αναστασόπουλος, Στεργίδης, Μαρουκάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Χοτζάλι (74’ Χύσα), Τρίγκας, Μπουντόπουλος (63’ Γκαντιάγκα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Δήμιζας, Κορέτα, Κυβελίδης, Χατσιάς, Μαζιώτης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Σοϊλέδης, Σβάρνας (74’ λ.τ. Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Γεωργέας, Φαγέ (46’ Αραβίδης), Ανάκογλου, Γροντής, Ντακόλ, Ζόριτς (70’ λ.τ. Κορδέρο), Κρισάντους

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντούνης, Ανέστης, Ρόβας, Πεταυράκης

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

ΑΕΚ 26 (10-4)
Ηρακλής 22 (7-3)
Απόλλων Σμύρνης 13 (10-7)
Λάρισα 9 (6-8)
Ολυμπιακός Βόλου 4 (3-6)
Παναχαϊκή 4 (8-16)

Η επόμενη αγωνιστική (6/3)

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
Παναχαϊκή-Ηρακλής
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου

Πηγή: sport-fm.gr