Ο Άβραμ Γκραντ, πρώην προπονητής της Τσέλσι, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση καθώς Ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε ρεπορτάζ με γυναίκες να τον καταγγέλλουν πως τις εξανάγκασε να κάνουν σεξ μαζί του, εκμεταλλευόμενος τη θέση του. Πλέον, η Επιτροπή Ηθικής της FIFA εξετάζει τις κατηγορίες μιας και ο Γκραντ ήταν προπονητής της ομάδας FIFA Legends τον περασμένο μήνα.

Η εκπομπή «Exposure» παρουσίασε μαρτυρίες θυμάτων του 66χρονου τεχνικού ο οποίος εκτός από την Τσέλσι εργάστηκε στις Γουέστ Χαμ και Πόρτσμουθ, ενώ διετέλεσε και για κάποιο διάστημα προπονητής της εθνικής ομάδας του Ισραήλ και της Γκάνας. Τελευταία φορά εργάστηκε το 2018 στην Ινδία, διάστημα που είχε ακουστεί και ως υποψήφιος για να αναλάβει πόστο στον Παναθηναϊκό.

Μια γυναίκα υποστήριξε πως ο Γκραντ της υποσχέθηκε να της βρει δουλειά, αλλά όταν την κάλεσε στο σπίτι του της ζήτησε να γδυθεί. «Μου είπε “θέλω να αισθανθείς άνετα, να βολευτείς… Γι’ αυτό βγάλε τα ρούχα σου”. Νόμιζα ότι έκανε πλάκα», είπε η γυναίκα που τότε ήταν 22 ετών και συνέχισε: «Μου ζήτησε να πλησιάσω κοντά του και προσπάθησε να με αγκαλιάσει. Με άρπαξε κυριολεκτικά και δεν μ’ άφηνε να φύγω. Ένιωσα άβολα, έβαλε το χέρι του στον μηρό μου και θυμάμαι να του τραβάω αμέσως αμέσως το χέρι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα κουβέντας, με έπιασε από το λαιμό, σαν να με έπνιγε, γύρισε το κεφάλι μου προς το μέρος του και προσπάθησε να με φιλήσει με το ζόρι». Ομολόγησε πως αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του, αλλά τρομοκρατημένη παρέμεινε στο σπίτι του Γκραντ όπου ξύπνησε την επόμενη μέρα βλέποντας τον διάσημο τεχνικό μπροστά της γυμνό.

Άλλη γυναίκα αποκάλυψε πως ο Γκραντ προσφέρθηκε να τη βοηθήσει στην καριέρα της, αλλά με αντάλλαγμα να κάνουν σεξ. «Του είπα όχι ένα εκατομμύριο φορές αλλά όσο του έλεγα όχι τόσο περισσότερο επέμενε. Ένιωθα ότι έπρεπε να υποκύψω αλλιώς δεν θα με άφηνε να φύγω, αν και σε κανένα σημείο δεν ήταν βίαιος».

Από τη μεριά του, ο Γκραντ δεν διέψευσε τις κατηγορίες, αλλά υποστήριξε πως δεν είχε καμία διάθεση να κάνει κακό στις καταγγέλλουσες. «Στη ζωή μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, πάντα επιδίωξα, πάνω και πέρα ​​από κάθε επιτυχία ή επιτεύγματα, να δίνω προτεραιότητα στο να παραμένω άνθρωπος και να σέβομαι κάθε γυναίκα ή άνδρα, όποια κι αν είναι», τόνισε και συνέχισε: «Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στη φιλία και με τα χρόνια έχω διατηρήσει σχέσεις με γυναίκες. Σε όλες αυτές τις σχέσεις προσπάθησα πολύ σκληρά να τους συμπεριφέρομαι με σεβασμό και ποτέ δεν είχα σκοπό να φερθώ άδικα ή με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψω κάποια γυναίκα. Όποια ένιωσε άβολα ή πληγώθηκε από εμένα, το μετανιώνω και ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου».