Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες αφίξεων για τον Ολυμπιακό, αφού την Πέμπτη ήρθαν στην Ελλάδα οι Ντιμπί Κεϊτά και Ζοάο Καρβάλιο. Ο πρώτος για τη Β’ ομάδα, ο δεύτερος κανονικά για την πρώτη. Και σήμερα Σάββατο (29/1), δύο μέρες μετά δηλαδή, έχουμε νέα άφιξη για τους ερυθρόλευκους, αφού βρίσκεται πλέον στην Αθήνα και ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό, ο οποίος αρχικά θα ενσωματωθεί στη Β’ ομάδα του συλλόγου.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει ρίζες στη Γουϊνέα αλλά γαλλικό διαβατήριο αφού στη Γαλλία γεννήθηκε και μεγάλωσε, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής και έχει ταλέντο, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι για ένα διάστημα είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στη Γιουβέντους.

Από εκεί επέστρεψε στη Ναντ και με το συμβόλαιό του να λήγει το προσεχές καλοκαίρι αποφάσισε να πει «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού, ο οποίος τον θέλει αρχικά για τη Β’ ομάδα και από εκεί και πέρα, αν πείσει ότι είναι έτοιμος από όλες τις απόψεις, θα προωθηθεί στην πρώτη.

Ο Νταμπό παίζει ως μεσοεπιθετικός αλλά έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και ως εξτρέμ, τόσο αριστερά όσο και δεξιά, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και ελπίζω να κάνουμε ωραία πράγματα με την ομάδα. Έχω μιλήσει με τον Φαντινγκά και μου είπε για την ομάδα και τις καταπληκτικές εγκαταστάσεις που έχει. Υπάρχουν πολλοί γαλλόφωνοι και αυτό θα βοηθήσει».