Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να δώσει το «παρών» στο 2ο τελικό της καριέρας του σε τουρνουά Grand Slam, καθώς ο 24χρονος ηττήθηκε στον ημιτελικό του Australian Open από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-1 σετ.

Ο Τσιτσιπάς αποχαιρετά την «πράσινη» ήπειρο με την πίκρα του χαμένου ημιτελικού, αλλά από την άλλη ο τραπεζικός του λογαριασμός μεγαλώνει με ένα γενναίο ποσό. Συγκεκριμένα η πορεία μέχρι τα ημιτελικά αποφέρει στον παίκτη 895.000 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή σε 567.955 ευρώ. Το ποσό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν περνούσε τον Μεντβέντεφ και βρισκόταν στον τελικό.

Ο νικητής του τελικού της Κυριακής (30/1), πέρα από τη δόξα, θα λάβει και έπαθλο 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ο ηττημένος θα… παρηγορηθεί με ποσό στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα λεφτά είναι πολλά, όπως καταλαβαίνετε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην επαγγελματική του καριέρα πλησιάζει τα 16,9 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στα 15,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απόλυτα σύμφωνο με τις μέχρι σήμερα επιτυχίες του.

Ο Έλληνας τενίστας, μεταξύ άλλων έχει επτά τίτλους, έχει έναν τελικό και τέσσερις ημιτελικούς σε Grand Slam και από τον Μάρτιο του 2021 βρίσκεται σταθερά στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Gazzetta.gr