Η Ντιγιάνα Τζόκοβιτς, μητέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, δήλωσε πως ανησυχεί για τον γιο της και για το ενδεχόμενο να απελαθεί από την Αυστραλία. Ανέφερε πως είναι άδικο ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, να μπορέσει να αποφασίσει μόνος του την απέλαση του νούμερο ένας της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Sunrise του τηλεοπτικού σταθμού Channel 7, η Ντιγιάνα Τζόκοβιτς τόνισε πως το… σίριαλ «δεν έχει τελειώσει ακόμη». «Διάβαζα στις εφημερίδες πως υπάρχει ακόμη η πιθανότητα και πως στην πραγματικότητα θέλουν να τον απελάσουν. Φυσικά κι ανησυχώ πάρα πολύ», υποστήριξε. Συνέχισε λέγοντας: «Όλοι προσευχόμαστε να μείνει και να παίξει στο Australian Open». Μάλιστα, υποστήριξε πως ο γιος της είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να κατακτήσει το τρόπαιο σε περίπτωση που λάβει μέρος στο τουρνουά Grand Slam.

Έπειτα, ξέσπασε: «Μη τον πετάξετε έξω από τη χώρα. Είναι παίκτης του τένις. Δεν είναι πολτικός, δεν είναι εγκληματίας, δεν είναι δολοφόνος».

Ανέφερε επιπλέον πως ακόμη και ως μητέρα του δεν μπορούσε να πιέσει τον «Νόλε» να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και να αποφύγει όλη αυτή τη διαδικασία. Εμφανίστηκε σίγουρη, όμως, πως ο γιος της «έκανε τα πάντα για να προσέξει το σώμα του και να παραμείνει υγιής. Δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, ποιο είναι το πρόβλημα αν δεν θέλει να εμβολιαστεί. Αυτή είναι η επιλογή του. Δεν μπορείς να τον κυνηγήσεις, ούτε και να του ασκήσεις πίεση. Μπορείς κάθε μέρα να του κάνεις τεστ PCR ή ότι άλλο για να δεις αν είναι υγιής, οπότε πού είναι το πρόβλημα;».

Τέλος, τοποθετήθηκε για τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι οποίες τραβήχτηκαν αφότου ο γιος της υποτίθεται βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου. «Δεν το ήξερε εκείνη τη στιγμή και μόλις το έμαθε μπήκε απευθείας σε απομόνωση. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από αυτό, οπότε είναι καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο».