Πανηγυρισμοί που ξέφυγαν από τον έλεγχο ξέσπασαν στη Μελβούρνη μετά την είδηση ότι ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ελεύθερος και μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε περιοριστεί τις τελευταίες 5 ημέρες. Όσο δηλαδή κράτησε το θρίλερ με τη δικαστική διαμάχη του με τις αυστραλιανές αρχές για την έκδοση ή μη της βίζας του, την οποία, προσωρινά τουλάχιστον κέρδισε.

Συγκινημένοι θαυμαστές εθεάθησαν να πέφτουν πάνω στο φιμέ αυτοκίνητό του αφού τον οδήγησαν έξω από το κτίριο γύρω στις 8.45 μ.μ. τη Δευτέρα 10/1, με μερικούς μάλιστα να ξαπλώνουν στο δρόμο σε απόλυτη χαρά καθώς φώναζαν το όνομά του. Η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει σπρέι πιπεριού για να ελέγξει το πλήθος, καθώς οι εορτασμοί μετά από μέρες έντασης και διαμαρτυρίας απειλούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Ο σταρ του τένις αμφισβήτησε την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του, ανοίγοντάς του το δρόμο για να παίξει στο Australian Open μετά από πέντε ημέρες χαοτικής γραφειοκρατίας.

Το αυτοκίνητο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Η αστυνομία έκανε έφοδο στο γραφείο του δικηγόρου του Paul Holdenson στη Μελβούρνη, στον οποίο τελικά επετράπη να παραστεί στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ακρόασης, με την οικογένεια του Τζόκοβιτς στη Σερβία να ισχυρίζεται ότι οι αρχές σχεδίαζαν να τον «θέσουν υπό κράτηση».

Όμως ο Τζόκοβιτς δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πηγές της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις που επικαλείται η Daily Mail, και τελικά οδηγείται στο ενοικιαζόμενο κατάλυμά του.

Ένας αξιωματούχος συνοδευόμενος από μια ομάδα πέντε αστυνομικών οδήγησε μια βαλίτσα στο γραφείο του κ. Holdenson καθώς οι αποσκευές του σταρ τελικά του επιστράφηκαν μετά από πέντε ημέρες.

Νόβακ Τζόκοβιτς

Αύριο η αποφαση του υπουργού μετανάστευσης για τη βίζα του Τζόκοβιτς

Ο «Νόλε» μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο οι αρχές της Αυστραλίας έχουν το δικαίωμα να υπερκεράσουν την απόφαση του δικαστηρίου και να μην του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα και κατ’ επέκταση τη συμμετοχή του στο australian open.

Νόβακ Τζόκοβιτς

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Guardian η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν αναμένεται να αναλάβει δράση σήμερα εναντίον του Τζόκοβιτς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος. Ωστόσο όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα είναι σε θέση να αναλάβουν δράση τις επόμενες ημέρες και έτσι η κατάσταση δεν θα έχει τελειώσει, όπως αναμενόταν, σήμερα.

Στον υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ δόθηκαν τέσσερις ώρες μετά την έφεση να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, αλλά το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απόφαση θα ληφθεί εν τέλει αύριο το πρωί.