Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης και διατήρησε την βίζα του, με αποτέλεσμα οι Αρχές να πρέπει να του παραδώσουν πίσω τα πράγματά του και το διαβατήριό του.

Μετά από την απόφαση αυτή, ο Τζόκοβιτς αναμένεται να πάει στο σπίτι το οποίο νοίκιασε για την παραμονή του στη χώρα, ωστόσο ακόμη η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και η συμμετοχή του στο Australian Open παραμένει αμφίβολη.

Όπως τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Κρίστοφερ Τραν, ο υπουργός Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ σκέφτεται το ενδεχόμενο να κάνει χρήση της εξουσίας του παραβλέποντας την απόφαση του δικαστηρίου και να απελάσει τον Σέρβο, απαγορεύοντάς του την είσοδο στη χώρα για τρία χρόνια.

Σε περίπτωση που το πράξει αυτό (ο δικαστής ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση) η πλευρά του Τζόκοβιτς θα έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση και μετά θα υπάρξει νέα και τελεσίδικη απόφαση.

Τι θα γίνει με το Australian Open

Με δεδομένη την δικαίωση του Τζόκοβιτς, τα προκριματικά συνεχίζουν ως έχουν και την Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό του Australian Open. Αν όμως μέσα στα επόμενα 24ωρα ο υπουργός Μετανάστευσης αποφασίσει να το πάρει πάνω του και να ακυρώσει την βίζα του Σέρβου, τότε θα ακολουθήσει ένα… μπάχαλο.

Αν ο Τζόκοβιτς μείνει εκτός, τότε την θέση του στο κυρίως ταμπλό θα έπρεπε να πάρει το Νο1 στο ταμπλό των προκριματικών. Αυτός είναι ο Σλοβάκος Αντρέι Μαρτίν που τοποθετήθηκε τελικά στο Νο1 των προκριματικών, μόνο που υπάρχει το εξής πρόβλημα: Ο Σλοβάκος ηττήθηκε στον πρώτο κιόλας γύρο από τον Ολλανδό Χάασε με 2-1 σετ (6-0, 4-6, 7-5) και αποκλείστηκε.

Οι διοργανωτές φοβούνται πως αν η κυβέρνηση ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου, θα δημιουργηθεί ένα μπάχαλο με το πρόγραμμα και την κλήρωση. Γι’ αυτό και ήθελαν εντός της ημέρας την απόφαση, όμως και πάλι αν ο υπουργός πάρει πάνω του την υπόθεση, το πράγμα περιπλέκεται.

Πηγή: gazzetta.gr