Με νίκες έκλεισε το 2021 η Ίντερ, με νίκη μπήκε και στο 2022, αφού με τους αμυντικούς Μπαστόνι και Σκρίνιαρ να βρίσκουν δίχτυα, νίκησε με 2-1 τη Λάτσιο, πήρε το 8ο συνεχόμενο τρίποντο και παρέμεινε στην 1η θέση και το +1 από τη Μίλαν, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Ιμόμπιλε είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Ρωμαίους, οι οποίοι έχασαν έδαφος στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Οι νερατζούρι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, απείλησαν με τον Πέρισιτς στο 17′, είδαν το VAR να ακυρώνει για οφσάιντ το γκολ του Λαουτάρο στο 17′ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 30′, όταν ο Μπαστόνι πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής μετά την απομάκρυνση της άμυνας και με ωραίο σουτ την έστειλε στη γωνία του Στρακόσια.

Η απάντηση των λατσιάλι δεν άργησε να έρθει όμως, αφού στο 35′ ο Κατάλντι έβγαλε τη μπαλιά για τον Ιμόμπιλε που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε τον Χαντάνοβιτς, τον απέφυγε και έκανε εύκολα το 1-1.

Σκορ που παρέμενε μέχρι και το 67ο λεπτό, όταν ο Μπαστόνι σέντραρε και ο Σκρίνιαρ με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.