Το ενδιαφέρον γύρω από την εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απέλασης του από την Αυστραλία είναι τεράστιο με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ζωντανά, σύμφωνα ανακοίνωση έκανε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται, φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η υπόθεση έχει πάρει τέτοια έκταση που οι Αυστραλοί επιθυμούν να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία. Πολύ δε περισσότερο μετά το υποτιθέμενο μπέρδεμα που συνέβη στις οδηγίες που δόθηκαν προς τους παίκτες από τη διοργανώτρια αρχή του Australian Open, την Tennis Australia ώστε να λάβουν ιατρικές εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της, Κρεγκ Τίλι, που διέρρευσε και δημοσίευσε η εφημερίδα της Μελβούρνης «The New Age», ο παράγοντας ρώτησε δύο φορές την επιτροπή εμβολιασμού της Αυστραλίας για το αν παίκτες σαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δηλαδή, που να έχουν νοσήσει πρόσφατα και είναι ανεμβολίαστοι, θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στο τουρνουά Grand Slam. Σε αμφότερες περιπτώσεις έλαβε αρνητική απάντηση. Η ίδια πηγή αναφέρει πως παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή παικτών τέτοιου στάτους είναι σημαντική για την οικονομική βιωσιμότητα του θεσμού.

Μάλιστα, η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια, Τζασίντα Άλαν, αποκάλυψε πως ο Κρεγκ Τίλι δεν ενημέρωσε την τοπική κυβέρνηση για τη στάση της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο θέμα των παικτών που έχουν νοσήσει και πως δεν θα τους επιτρεπόταν να πάρουν ιατρική εξαίρεση. Αυτή η «ασυνεννοησία» φέρεται να οδήγησε και στο να δώσουν οι τοπικές αρχές την ιατρική εξαίρεση στον «Νόλε» αρχικά.

Τί θα υποστηρίξει η πλευρά Τζόκοβιτς

Τη Δευτέρα, λοιπόν, μπροστά στα μάτια όποιου ενδιαφέρεται η νομική ομάδα του Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραθέσει τα επιχειρήματά της για να κερδίσει την υπόθεση κι έτσι ο Σέρβος σούπερ σταρ να γίνει δεκτός στην Αυστραλία και να μπορέσει να λάβει μέρος στο Australian Open. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «The New Age», που επικαλείται πηγή κοντά στον Τζόκοβιτς, θα επικαλεστούν βασικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου, αλλά και πως η διαδικασία στην οποία υποβλήθηκε από τις συνοριακές αρχές δεν ήταν σε καμία περίπτωση δίκαιη.