Οι Σικάγο Μπουλς αυτή τη σεζόν δεν αστειεύονται. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια έχουν ομάδα που φιλοδοξεί να φτάσει μακριά στα playoffs του NBA. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ομάδας, Αρτούρας Καρνισόβας, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά στην κατάρτιση του ρόστερ.

Μια από τις επιτυχίες του ήταν και η συμφωνία με τον Ντεμάρ ΝτεΡόζαν. Ο έμπειρος γκαρντ σημείωσε ένα καταπληκτικό – και πολύ δύσκολο – buzzer-beater το βράδυ της Παρασκευής (31/12) που χάρισε στους Σικάγο Μπουλς τη νίκη με 108-106 επί των Ιντιάνα Πέισερς εκτός έδρας. Πήρε την μπάλα έπειτα από άστοχο σουτ των Ιντιάνα Πέισερς και αφού την κατέβασε άρχισε να ελέγχει το ρολόι και πήγε για… δουλειά. Σηκώθηκε στο ένα πόδι και σούταρε από τρεις πολύ πίσω από τα 6,75 μ. και με αντίπαλο «κρεμασμένο» πάνω του. Ευστόχησε.

«Ήταν μεγάλη ανακούφιση για εμένα. Δεν κάναμε τίποτα σωστά σε όλη την 4η περίοδο. Κι όταν σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταξα το ρολόι κατάλαβα πως έπρεπε να κάνω κάτι, αλλιώς θα χανάμε», είπε ο πρωταγωνιστής μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ήταν μόλις το δεύτερο buzzer-beater της καριέρας και το πρώτο από τον Ιανουάριο του 2013.

Αν μη τι άλλο έβαλε με το… δεξί την ομάδα του στη νέα χρονιά και χάλασε το ρεβεγιόν των Ιντιάνα Πέισερς. Αυτή ήταν 6η συνεχόμενη νίκη των Σικάγο Μπουλς που πλέον έχουν ρεκόρ στο NBA 23-10.