Το 2021 βγαίνει με μια πολύ άσχημη είδηση για τη Φέγενορντ, αφού ο Κριστιάν Γκιάν, ποδοσφαιριστής που αγάπησαν όσο λίγους οι οπαδοί της στα 10 χρόνια που φορούσε τη φανέλα της, έχασε τελικά στα 43 του χρόνια τη μάχη με τον καρκίνο. Είδηση που γίνεται ακόμη πιο «βαριά» λόγω και του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο μικρός γιος του, τον οποίο βοηθούσαν πάντα οικονομικά τόσο το κλαμπ όσο και οι οπαδοί της Φέγενορντ.

Ο Γκιάν, Γκανέζος μεσοαμυντικός, υπέγραψε στην ομάδα του Ρότερνταμ το 1997 και παρέμεινε για μια 10ετία, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Σούπερ Καπ αλλά και του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2002. Ποδοσφαιριστής που με το πάθος του κάλυπτε τις αγωνιστικές αδυναμίες του, δεν άργησε να γίνει ο αγαπημένος των οπαδών και αυτό φαινόταν με πολλούς τρόπους.

Όχι μόνο, δηλαδή, με τα συνθήματα που του είχαν αφιερώσει, αλλά και με τη συγκέντρωση χρημάτων, μετά το τέλος της καριέρας του, προκειμένου να τον ενισχύσουν οικονομικά για τις θεραπείες του γιου του, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Η ζωή, όμως, δεν ήταν καλή με τον Γκιάν, ο οποίος πριν χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο και τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη, αφήνοντας σήμερα (29/12) την τελευταία του πνοή και βυθίζοντας στο πένθος τη Φέγενορντ, η οποία έκανε σχετική ανάρτηση τόσο στα social media όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της.