Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της μεταγραφής του Φεράν Τόρες. Τον πήρε από τη Μάντσεστερ Σίτι για 55 εκατομμύρια ευρώ και άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους. Ο 21χρονος Ισπανός επιθετικός υπέγραψε ως το 2027 με ρήτρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο, τα δύσκολα για τους «μπλαουγκράνα» τώρα αρχίζουν. Εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών τους δεν έχουν «χώρο» για να τον εγγράψουν και ν’ αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να απελευθερώσουν χρήματα για να συμβεί αυτό.

Έτσι, ο σύλλογος εργάζεται πυρετωδώς για να δώσει παίκτες ή και να συμφωνήσει μειώσεις μισθών με κάποιους από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Υπάρχει η πεποίθηση πως σύντομα θα ανανεώσει με γενναία μείωση μισθού ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Παράλληλα, το κλαμπ θα επιστρέψει στη Ραπίντ Βιέννης, τον νεαρό μεσοεπιθετικό Γιουσούφ Ντεμίρ που έχει ως δανεικό, ενώ αναζητεί λύση για την επιστροφή και του Ολλανδού επιθετικού Λουκ ντε Γιόνγκ που ανήκει στη Σεβίλλη.

Η λίστα, όμως, δεν σταματά εκεί. Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να δώσει τον Σαμουέλ Ουμτιτί και τον Φιλίπ Κοουτίνιο. Η αποστολή, όμως, δεν είναι εύκολη. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, στον οποίο η προηγούμενη διοίκηση έδωσε συμβόλαιο εφάμιλλο μ’ αυτό που παίρνουν τώρα ο Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι) κι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου) δεν είναι διατεθειμένος να φύγει. Το ίδιο ισχύει και για τον Βραζιλιάνο που παίρνει ακόμη περισσότερα χρήματα. Ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες υπάρχει, αλλά από τα λόγια ως την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Η Φενέρμπαχτσε, η Μπενφίκα και η Νιούκαστλ φέρεται να έχουν κάποιες εξερευνητικές κινήσεις για τον Σαμουέλ Ουμτιτί μα μέχρι εκεί.

Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που ίσως να μην καταφέρει να χρησιμοποιήσει ως το τέλος του Ιανουαρίου παρόλο που ως τότε θα έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις της Μπάρτσα

Ο κορονοϊός έχει εισχωρήσει για τα… καλά στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα, καθώς μετά τους Κλεμάν Λενγκλέ και Ντάνι Άλβες που διαγνώστηκαν θετικοί τη Δευτέρα (27/12), αλλά και τον Τζόρντι Άλμπα, που βρέθηκε αντίστοιχα θετικός το πρωί της Τρίτης (28/12) προέκυψε και τέταρτο κρούσμα στις τάξεις των «μπλαουγκράνα».

Ο λόγος για τον Αλεχάνδρο Μπαλντέ, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ αντιγόνου και διαγνώστηκε θετικός. Ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα, μπήκε ήδη σε καραντίνα κι όπως ανακοίνωσαν οι Καταλανοί δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.