Τα μεγαλύτερα ταλέντα της Euroleague θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα είναι ο προπονητής στο Next Generation Tourmament.

Tην ευκαιρία να επιστρέψει στο μπάσκετ θα έχει ο σπουδαίος Βασίλης Σπανούλης έστω και από άλλο πόστο. Ο Kill Bill θα είναι ο προπονητής στο Next Generation Tournament της Adidas και δώσει τις συμβουλές του στους σταρ του μελλοντος, οι οποίοι θέλουν να του μοιάζουν, κάνοντας μια υπέρλαμπρη καριέρα στο μπάσκετ.

«Το μπάσκετ μου έδωσε τόσα πολλά και θέλω να επιστρέψω και εγώ πράγματα σε αυτό, άρα δεν μπορούσα να μην δεχθώ την σπουδαία ευκαιρία που μου δίνει η adidas να κοουτσάρω μερικά νέα παιδιά που άρχισαν με τα ίδια όνειρα που είχα εγώ σε μικρή ηλικία. Το τουρνουά συνεχώς αναπτύσσεται για σχεδόν δύο δεκαετίες και θα είναι τιμή μου να δουλέψω με μερικά μελλοντικά αστέρια του αθλήματος. Ανυπομονώ να ξεκινήσω», ανέφερε ο θρύλος της Euroleague.

Ο Σπανούλης θα ντεμπουτάρει στον νέο του ρόλο στο ANGT του Μονάχου που ξεκινά στις 21 Γενάρη. Το τουρνουά θα έχει τα κορυφαία ταλέντα της ηπείρου και ο V-Span επιλέχθηκε ως ο προπονητής των Next Generation ομάδων σε κάθε προκριματικό τουρνουά και στους τελικούς του Βερολίνου. Ο Kill Bill είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι που πέρασε μετά από τρεις κατακτήσεις Εuroleague και τρία βραβεία MVP του Final 4. Tα παιδιά που θα κοουτσάρει θα είναι ηλικίας 18 ετών και κάτω, όπου οι ομάδες τους δεν θα παίζουν σε έναν από τα 4 τουρνουά των προκριματικών.

Ποιοι θα είναι μαζί με τον Σπανούλη

Ο Σπανούλης θα έχει μαζί του τους Ντούσαν Βούκσεβιτς και τον Μπάμπη Σκουζή από την ακαδημία του Ολυμπιακού. Το πρώτο τουρνουά θα γίνει στο Μόναχο από τις 21 μέχρι τις 23 Γενάρη με τη συμμετοχή των Άλμπα, Μπάγερν, Σαραγόσα, Μπρνο, Ζαλγκίρις και Μπασάνο, αλλά και τη Next Generation Team Μunich που θα είναι προπονητής ο Σπανούλης.

Το δεύτερο τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 25 μέχρι 27 Φλεβάρη στο Βελιγράδι και θα λάβουν μέρος οι Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν, Μέγκα Μότσαρτ, Βιλερμπάν, Λιετκαμπέλις, Τόφας, Βαλένθια και η Next Generation Team Belgrade του Σπανούλη.

Η Πάτρα θα φιλοξενήσει το τρίτο τουρνουά από τις 25 μέχρι τις 27 Μάρτη και θα συμμετέχουν οι Προμηθέας, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ελσίνκι, Μακάμπι, Stellazzurra από τη Ρώμη και η Next Generation Team Patras που θα είναι προπονητής ο Σπανούλης.

Το τελευταίο τουρνουά θα γίνει στο Βαρέζε από την 1η Απρίλη μέχρι τις 3 του ίδιου μήνα και θα παίξουν οι Αρμάνι, Βαρέζε, Τσεντεβίτα, Μπανταλόνα, Παναθηναϊκός, PFYM INSEP Paris, Ούλμ και η Next Generation Team Varese του Σπανούλη.