Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν απογοητευμένος με την εξέλιξη του ματς του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ. Πέραν της ήττας με 1-0 στο Βέλγιο ήταν και η απόδοση της ομάδας του κακή κι αυτό το υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε μετά από την ολοκλήρωση του ματς στην κάμερα της Cosmote TV. Όπως και ότι ορισμένοι παίκτες δεν έπαιξαν σύμφωνα με αυτό που μπορούν να δώσουν.

Σε ερώτηση για το τί ενόχλησε περισσότερο, το αποτέλεσμα ή η εμφάνιση, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε: «Και τα δύο. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποιο με ενοχλεί περισσότερο. Αρχικά, το αποτέλεσμα γιατί είμαστε μια ομάδα που δεν της αρέσει να χάνει και εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τις ήττες, αλλά και η εικόνα δεν μου άρεσε καθόλου. Κάναμε μια κακή εμφάνιση, κατώτερη του επιπέδου όπου μπορούμε να αποδώσουμε και αυτού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Με προβληματίζει πολύ η εικόνα μας. Δεν είχαμε ένταση, είναι μια πραγματικά κακή εμφάνιση».

Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο λέγοντας: «Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας που δεν σταμάτησαν να μας υποστηρίζουν ακόμα και σε μια τόσο κακή βραδιά με τόσο φτωχό θέαμα», αναφέρθηκε περαιτέρω στην ανάλυση του παιχνιδιού: «Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που είχε ένταση και ταχύτητα. Το αντίθετο με εμάς. Δεν κερδίσαμε ούτε μια δεύτερη μπάλα. Τώρα, πρέπει να αναλύσουμε το ματς και να το μελετήσουμε για να δούμε τί ακριβώς συνέβη, αλλά είναι σίγουρο πως και κάποιοι παίκτες δεν βρέθηκαν στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Όλες οι ομάδες έχουν κακές μέρες, ελπίζουμε να είναι αυτό. Θα μιλήσουμε να βρούμε τι έγινε». Αργότερα, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε το ματς ως ένα από τα χειρότερα του ως προπονητής του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Τέλος μίλησε και για τη συνέχεια που περιμένει την ομάδα του στον έξτρα νοκ άουτ γύρο του Europa League: «Δεν έχω κάποια πρόβλεψη, το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να προετοιμαστούμε για εκείνα τα ματς».