Λίγες μέρες μετά τη νέα βιντεοκλήση που πραγματοποίηση η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με την Σουάι Πενγκ, δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με δηλώσεις του στο CNN προκαλεί εκ νέου ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κινέζα τενίστρια, αφού δηλώνει πως είναι κρατούμενη αλλά σε άγνωστη τοποθεσία και είναι σίγουρος πως δεν είναι ασφαλής και σίγουρα δεν είναι καλά.

Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά την καταγγελία της Σουάι Πενγκ για βιασμό της από στέλεχος της κυβέρνησης πριν χρόνια. Από τότε ξεκίνησε ένα θρίλερ με την εξαφάνισή της, αλλά οι δύο βιντεοκλήσεις που είχε με τη ΔΟΕ επανέφεραν την ηρεμία. Όχι για πολύ όμως…

Η Κινέζα τενίστρια παραμένει εξαφανισμένη και ο Τενγκ Μπιάο, δικηγόρος ανθρώπινων δικαιωμάτων, μιλώντας στο CNN σήμανε εκ νέου συναγερμό για το θέμα.

«Η Σουάι Πενγκ είναι κρατούμενη σε άγνωστη τοποθεσία από τις κινεζικές αρχές. Δεν είναι ασφαλής και σίγουρα δεν είναι καλά», είπε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως τα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει και την έδειχναν αρχικά σε ένα γήπεδο τένις και εν συνεχεία σε ένα εστιατόριο ήταν μεθοδευμένα από τους Κινέζους προκειμένου να σταματήσουν η διεθνής κατακραυγή.