Στο προηγούμενο ντέρμπι, κόντρα στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στο 1ο λεπτό και τελικά ηττήθηκε με 2-3. Τώρα, κόντρα στον Παναθηναϊκό, σκόραρε στο 2ο λεπτό και πήρε τη νίκη. Η κεφαλιά του Σιμάνσκι ήταν αρκετή για την Ένωση, η οποία είχε και δύο γκολ που ακυρώθηκαν μέσω VAR, για να επικρατήσει των πράσινων και να παραμείνει στο -6 από την κορυφή, δείχνοντας ότι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κυνηγήσει, ως το τέλος ή όχι θα φανεί στην πορεία, τους ερυθρόλευκους. Όσο για το τριφύλλι, έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη 2η θέση και παρέμεινε στην 5η.

Το ντέρμπι άρχισε ιδανικά για τους κιτρινόμαυρους, αφού πριν καν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ από την ωραία κεφαλιά του Σιμάνσκι μετά την άψογη σέντρα με το δεξί από τον αριστεροπόδαρο Μοχαμάντι.

Ήταν ό,τι καλύτερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι, έχοντας και τον κόσμο τους να τους σπρώχνει, πήγαν για δεύτερο γκολ από νωρίς και συγκεκριμένα στο 8′ με τον Λιβάι Γκαρσία αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε. Το πρώτο 10λεπτο, όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, ανήκε στην Ένωση αλλά στη συνέχεια οι πράσινοι άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά αυτή ήταν ανούσια αφού δεν κατάφερνε να κάνει κάτι δημιουργικά, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή. Απλά περιόριζε την… ορμή της ΑΕΚ, η οποία πάντως έδειχνε να βολεύεται με το πώς κυλούσε το παιχνίδι. Και πριν βγει το ημίχρονο, στο 38′, είχε μεγάλη φάση για το δεύτερο γκολ αλλά ο Αραούχο από κοντά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι με κεφαλιά.

Μεγάλες ευκαιρίες, πράσινη πίεση, κιτρινόμαυρη νίκη

Το ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 1-0, αλλά στο πρώτο δίλεπτο της επανάληψης θα μπορούσε να γίνει είτε το 2-0, είτε το 1-1. Αρχικά, στο 46′, ο Αραούχο βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, ο οποίος όμως απέκρουσε. Και στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των πράσινων να αγγίξουν το γκολ και την ισοφάριση, έχοντας απίθανη ευκαιρία αρχικά με τον Παλάσιος στον οποίο είπε -με κάποιον τρόπο- «όχι» ο Στάνκοβιτς και στην εξέλιξη της φάσης με τον Αϊτόρ, ο οποίος από πολύ κοντά… βρήκε δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στα επόμενα λεπτά και η ΑΕΚ ήταν φανερό ότι χρειαζόταν φρεσκάρισμα και ειδικά στο κέντρο, με τον Αργύρη Γιαννίκη να κάνει δύο αλλαγές, βγάζοντας Σιμάνσκι και Γκαρσία για να μπουν οι Σάκχοφ και Τσούμπερ. Ο δεύτερος, μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, στο 70′, σκόραρε με ωραίο τελείωμα δοκάρι και μέσα μετά την πάσα του Αραούχο αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τις αλλαγές του καθώς οι πράσινοι έψαχναν την ισοφάριση, απέναντι στους κιτρινόμαυρους που έμοιαζαν να έχουν μείνει από δυνάμεις και απλά αμύνονταν με στόχο να κρατήσουν το 1-0. Και το κράτησαν, βλέποντας το VAR να ακυρώνει και δεύτερο γκολ του Τσούμπερ στο 97′, παραμένοντας στο -6 από την κορυφή.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (65′ Σάκχοφ), Γκαρσία (65′ Τσούμπερ), Μάνταλος (84′ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ, Αραούχο (93′ Χατζισαφί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Μαουρίσιο (73′ Χατζηγιοβάνης), Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (84′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (61′ Βιτάλ), Παλάσιος (73′ Καρλίτος), Μακέντα.