Επί δύο μήνες η Τσέλσι ήταν αήττητη και φαινόταν ότι αυτό θα συνεχιστεί, αφού προηγήθηκε δύο φορές επί της Γουέστ Χαμ εκτός έδρας και έδειχνε έτοιμη για τη νίκη που θα της εξασφάλιζε ότι θα παρέμενε στην κορυφή ό,τι κι αν γίνει στα άλλα παιχνίδια. Τα «σφυριά», όμως, δεν πτοήθηκαν, ισοφάρισαν και τις δύο φορές και στο τέλος με σέντρα-σουτ του Μαζουακού πήραν μεγάλη νίκη και παρέμειναν στην 4η θέση, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να κινδυνεύει να πέσει από την 1η.

Οι μπλε ήταν αυτοί που «χτύπησαν» πρώτοι στη μάχη του Λονδίνου, ανοίγοντας το σκορ στο 29′ με τον Τιάγκο Σίλβα, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 40′ ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λαντσίνι. Παρ’ όλα αυτά, πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44′ ο Μάουντ με ωραίο γκολ έκανε το 1-2 για την Τσέλσι, η οποία έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση.

Ανατροπή και νίκη (και) με τύχη

Δεν ήταν έτσι, όμως, και αποδείχθηκε στην επανάληψη… Στο 56′ ο Μπόουεν βρήκε δίχτυα και έφερε ξανά το ματς στα ίσα (2-2), με τις δύο ομάδες να ψάχνουν από εκεί και πέρα το γκολ της νίκης. Και αυτή που το βρήκε τελικά ήταν η Γουέστ Χαμ, η οποία είχε και τη βοήθεια της τύχης αφού στο 87′ ο Μαζουακού με σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2, πράγμα που σημαίνει ότι οι Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μπορούν να προσπεράσουν, πλέον, την Τσέλσι.