Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας (9.45μ.μ, ΝΕΤ), με τους «ερυθρόλευκους» να ευελπιστούν στο νικηφόρο πέρασμά τους από τη Μαδρίτη για την… οριστική πρωτιά στον β’ όμιλο.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδος καλούνται να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της «Βασίλισσας», έχοντας… «οδηγό» την άνετη φετινή τους επικράτηση στο ΣΕΦ (82-66).

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μπορεί πλέον να υπολογίζει στις πολύτιμες υπηρεσίες του Θοδωρή Παπαλουκά, καθώς ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ταξίδεψε με την αποστολή για τη Μαδρίτη.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον αγώνα με τη Μάλαγα στις 3 Νοεμβρίου και έκτοτε έμενε συνεχώς εκτός λόγω απανωτών τραυματισμών. Αντιθέτως, στην Αθήνα παρέμεινε ο τραυματίας Μιχάλης Πελεκάνος, μαζί με τους Δημήτρη Κατσίβελη, Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Παναγιώτη Βασιλόπουλο (σ.σ ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης του τραυματισμού του στη μέση).

Στον αντίποδα, οι Μαδριλένοι φιλοδοξούν να… απαντήσουν για την άνετη ήττα στον Πειραιά, ώστε να ατενίσουν με… μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στον β’ όμιλο (ρεκόρ 3 νίκες – 2 ήττες).

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας» Ετόρε Μεσίνα αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τόσο τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (σ.σ ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα), όσο και τον Πάμπλο Πριτζιόνι που -κατά πάσα πιθανότητα- θα επιστρέψει στα παρκέ ύστερα από απουσία ενάμιση μήνα, λόγω του τραυματισμού του στο χέρι (σ.α κάταγμα στο τέταρτο μετακάρπιο).

Προϊστορία
Οι «ερυθρόλευκοι» επισκέπτονται για 13η φορά την έδρα της «Βασίλισσας», έχοντας αρνητική παράδοση, αφού σε δώδεκα αναμετρήσεις μετρούν 9 ήττες και μόλις 3 νίκες.

Ωστόσο, στην τελευταία συνάντηση των αποψινών αντιπάλων επί ισπανικού εδάφους (Απρίλιος 2009), ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει των Μαδριλένων (78-75) με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση (25 π.).

Το πρόγραμμα του β’ ομίλου

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Μπάμπεργκ-Ρόμα (9.15μ.μ)
Σαρλερουά-Μάλαγα (9.30μ.μ)
Ρεάλ-Ολυμπιακός (9.45μ.μ -NET)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 408-354 9
2. Ρεάλ 340-342 8
3. Μάλαγα 379-382 8
4. Ρόμα 357-384 7
5. Μπάμπεργκ 363-365 7
6. Σαρλερουά 342-362 6

Πηγή: gazzetta.gr