Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη Euroleague. Επικράτησε 93-72 της Αρμάνι Μιλάνο στο «Mediolanum Forum» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της regular season του τουρνουά. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του στο θεσμό και πλέον έχει ρεκόρ 8-4. Καλύτερη επίδοση έχουν μονάχα η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε «κολλήσει» η ετικέτα πως μπορεί να καταφέρει μονάχα στο «ΣΕΦ». Ο Ολυμπιακός εντός έδρας έχει 7/7 ως τώρα. Μπήκε στο παρκέ, ωστόσο, αποφασισμένος να δείξει πως αυτό δεν ισχύει και πως έχει τη δυνατότητα να νικήσει και σε αντίπαλα γήπεδα. Γι’ αυτό και η νίκη του επί της Αρμάνι Μιλάνο έχει μεγαλύτερη σημασία. Δεν έγινε όπου κι όπου, αλλά στο «σπίτι» μιας εκ των ισχυρών διεκδικητριών του τίτλου αυτή τη σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά και χάρη στα 4/4 τρίποντα άνοιξαν μια σεβαστή διαφορά. Ωστόσο, η Αρμάνι Μίλανο αντέδρασε και παρόλο που ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο 7/9 για τρεις πόντους, το προβάδισμά του ήταν μόλις πέντε πόντοι. Αυτό θα άλλαζε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Διότι συνέχισε να είναι εξίσου αποτελεσματικός στην επίθεση και να παίζει καταπληκτικό μπάσκετ, ενώ βελτίωσε την άμυνά του και σ’ αυτό το διάστημα δεν χαμογέλασε στους γηπεδούχους ούτε η τύχη καθώς τραυματίστηκε ο Κάιλ Χάινς. Το αποτέλεσμα; Να πάει στο ημίχρονο με προβάδισμα 60-45. Είχε 12 τρίποντα σ’ εκείνο το σημείο – αριθμός ρεκόρ για τους Πειραιώτες, που έκλεισαν με 18 τρίποντα στο σύνολο, επίσης κορυφαία επίδοση.

Έπειτα διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι και με εξαιρετική νοοτροπία. «Έπνιξε» κάθε προσπάθεια της ομάδας του Έτορε Μεσίνα να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα και έφτασε στην άνετη επικράτηση που αν μη τι άλλο είναι και μήνυμα προς τις υπόλοιπες «δυνατές» της Euroleague. Ο Ολυμπιακός τους έδειξε πως μπορεί να πετύχει και εκτός έδρας.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού, ο επιθετικός πλουραλισμός του Ολυμπιακού – ένα από τα φετινά του όπλα – έκανε και πάλι τη διαφορά. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πέτυχε 18 πόντους, 14 με 4/6 τρίποντα είχε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και 12 πρόσθεσε ο Σάσα Βεζένκοφ. Συνολικά, οκτώ από τους 11 παίκτες που αγωνίστηκαν σημείωσαν τουλάχιστον επτά πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-30, 45-60, 57-72, 72-93