Η Νάπολη για λίγο έγινε Μπουένος Άιρες. Για λίγο τα χρώματα της Νάπολι δεν κυριαρχούσαν, αλλά ήταν οι φανέλες της Μπόκα Τζούνιορς εκείνες που γέμισαν τους δρόμους της πόλης με μπλε και κίτρινο κι αυτό θα συμβεί και σήμερα καθώς θα συνεχιστεί το προσκύνημά τους προς τιμήν του Ντιέγκο Μαραντόνα με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός έτους από τότε που έφυγε από τη ζωή. Σήμερα, δε, γίνονται και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του στην πόλη.

Έτσι, Αργεντινοί που μένουν στην πόλη ή στην Ιταλία ή ταξίδεψαν στη Νάπολη είτε από την Αργεντινή ή χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία και η Αγγλία για να γνωρίσουν από κοντά το «δεύτερο σπίτι» του Ντιέγκο Μαραντόνα άρχισαν να τραγουδούν για το ότι ο «Ντιέγκο είναι ο πιο μεγάλος» και άλλα αγαπημένα συνθήματα.

Η Μπόκα και η Νάπολι ήταν οι δύο σύλλογοι που αγάπησε περισσότερο ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο πρώτος από τη γέννησή του και του μεταδόθηκε η αγάπη μέσα από την οικογένειά του. Ο άλλος με το χρόνο και γιατί εκεί ένιωσε οικεία μετά από το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα.

Οι οπαδοί των δύο κλαμπ έχουν έρθει πιο κοντά μετά από το χαμό του «Θεού» και γι’ αυτό οι Αργεντινοί αποφάσισαν να περάσουν τον Ατλαντικό και να επισκεφθούν το γήπεδο που φέρει πλέον το όνομά του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σήμερα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ντιέγκο Μαραντόνα μπροστά από το παλιό «Σαν Πάολο». Το έργο του καλλιτέχνη Ντομένικο Σέπε θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά στις 14:30 ώρα Ελλάδας. Οι οπαδοί της Μπόκα, δε, έχουν κανονίσει να ξεσηκώσουν και πάλι τη Νάπολη στο πόδι σε μια ημέρα που θα είναι συναισθηματικά φορτισμένη. Θα κάνουν πορεία ως το γήπεδο κι αυτή τη φορά δεν αναμένεται να είναι μόνοι τους, αλλά να ενωθούν μαζί τους και οι οπαδοί της Νάπολι.