Επί τρεις συνεχόμενες χρονιές, τη μία με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο και τις άλλες δύο με τον Αντόνιο Κόντε, η Ίντερ αποκλειόταν στους ομίλους του Champions League. Φέτος όμως, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι, τα πράγματα πήγαν καλύτερα για τους νερατζούρι, οι οποίοι με δύο γκολ του Τζέκο νίκησαν με 2-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Μεάτσα και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στους «16».

Οι Μιλανέζοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, πίεσαν και έφτιαξαν ευκαιρίες, αλλά τις έχασαν. Και τις δύο που δεν έχασαν αλλά τις έκαναν γκολ, αρχικά με τον Πέρισιτς στο 24′ και στη συνέχεια με τον Λαουτάρο στο 57′, ο διαιτητής τα ακύρωσε. Το πρώτο για οφσάιντ χιλιοστών, όπως φάνηκε στο VAR, το δεύτερο για επιθετικό φάουλ.

Στο 61′, όμως, δεν υπήρχε καμία παράβαση στο σουτ του Τζέκο για το 1-0, ενώ στο 67′ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Πέρισιτς έγραψε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση για τους Μιλανέζους.

Ακάθεκτος ο Άγιαξ

Την ώρα που η Ιντερ νικούσε τη Σαχτάρ και προκρινόταν, ο Άγιαξ που είναι ήδη στους «16» νικούσε τη Μπεσίκτας εκτός έδρας με 2-1 και έκανε το 5×5 στον δικό του όμιλο. Οι Ολλανδοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά την εκτέλεση πέναλτι του Γκεζάλ στο 22′, αλλά αντέδρασαν και με δύο γκολ του Αλέ, στο 54′ και στο 69′, έκαναν την ανατροπή και συνέχισαν τον περίπατό τους στον όμιλό τους.