Ένα τρελό σχέδιο για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, που δυσκολεύεται να πιστέψει κανείς, αποκάλυψε ο γιατρός και δημοσιογράφος Νέλσον Κάστρο στο βιβλίο του με τίτλο «Η υγεία του Ντιέγκο: η πραγματική ιστορία» που μόλις κυκλοφόρησε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κάστρο στην εκπομπή «El Trece», οι οπαδοί της Gimnasia, της τελευταίας ομάδας που προπόνησε ο Αργεντίνος θρύλος, σκόπευαν να κλέψουν την καρδιά του Μαραντόνα και γι’ αυτό θάφτηκε χωρίς αυτή.

Σε λίγες ημέρες, στις 25 Νοεμβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 60 ετών εξαιτίας, όπως προέκυψε, ιατρικών λαθών.

Ο συγγραφέας του βιβλίου για τον Μαραντόνα είχε, όπως αναφέρει το italy24news.com, πρόσβαση σε αδημοσίευτα αρχεία ενώ μίλησε και με ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλευρό του θρύλου του ποδοσφαίρου. Όπως λέει «κάποιος με την εικόνα του Μαραντόνα θα είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα εξαιτίας του εθισμού που είχε σε ο,τιδήποτε τον κατέστρεφε».

Ερωτηθείς αν είναι αλήθεια ότι ο Μαραντόνα θάφτηκε χωρίς την καρδιά του, ο Νέλσον Κάστρο απάντησε καταφατικά και ανέφερε ότι «μία ομάδα σκληροπυρηνικών οπαδών της Gimnasia σχεδίαζε να σπάσει τον τάφο και να αφαιρέσει την καρδιά του. Αυτό δεν συνέβη γιατί ήταν πράξη μεγάλης ασέβειας και την ανακάλυψαν εγκαίρως οι Αρχές. Η καρδιά του αφαιρέθηκε για να μελετηθεί και να ρίξει φως στην αιτία του θανάτου του».

«Η καρδιά του Μαραντόνα ζύγιζε μισό κιλό, που είναι αρκετά βαριά αν σκεφτεί κανείς ότι το μέσο βάρος της είναι στα 300 γραμμάρια» κατέληξε ο Κάστρο.