Με πόνο ψυχής, αλλά και κατανόηση υποδέχτηκε ο Νίκος Αναστόπουλος την απόφαση της διοίκησης του ΟΦΗ να αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου που «λύγισε» από τα χρέη τόνισε πως παρά την ψυχολογική και σωματική κούραση, ο ίδιος με τους ποδοσφαιριστές του ήταν αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι εσχάτων, αλλά χαρακτήρισε σωστό το τάιμινγκ της αποχώρησης χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που είχε στα χέρια του ο Νίκος Μαχλάς ωρολογιακή βόμβα.

Όσο για την επόμενη μέρα, τόνισε πως είναι αναγκαίο ένα βιώσιμο πλάνο και δεν αποκλείει να επιστρέψει για να βοηθήσει έναν υγιή ΟΦΗ να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

– το αν τον βρίσκει σύμφωνο η απόφαση για την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα:
«Κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται στο σωστό χρόνο. Πιστεύω πως το τάιμινγκ ήταν σωστό. Δεν υπήρχαν πλέον δυνάμεις και θεωρώ πως ήταν η κατάλληλη λύση».

– το αν τον αιφνιδίασε η απόφαση: «Πίστευα μέχρι την τελευταία στιγμή πως κάθε θα γίνει. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος. Έλεγα ‘δεν πήραμε αυτή την εβδομάδα τους βαθμούς ή τα δελτία, αλλά θα τα πάρουμε την άλλη’. Και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι κι έβλεπαν ότι αυτά που λέγαμε δεν γίνονταν. Ήταν λογικό να εξαντληθούν ψυχολογικά και σωματικά. Η ψυχολογική κούραση είναι η χειρότερη».

– την παραμονή του ίδιου και των παικτών μέχρι το τέλος: «Ξέρετε πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Όλοι ήξεραν πως δεν υπήρχαν χρήματα, όχι μόνο για να δοθούν όσα έπρεπε για τους βαθμούς, αλλά και για να πληρωθούμε εμείς. Ο Μαχλάς είχε μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του. Εμείς προχωρήσαμε όσο μπορούσαμε».

– την προσπάθεια που έγινε στο γήπεδο: «Όλα τα παιχνίδια, ακόμη κι αυτά με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τα παλέψαμε. Αγωνιστικά δεν υπήρχε περίπτωση να πέσει ο ΟΦΗ, αν ήμασταν υγιείς. Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε προβλήματα με τους τραυματισμούς. Κάποια παιδιά έπαιζαν με προβλήματα. Στην Κέρκυρα είχαμε υγιείς εννιά παίκτες».

– το αν μετάνιωσε που έμεινε μέχρι το τέλος:
«Με τον ΟΦΗ υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο. Τα προβλήματα σε δένουν με την ομάδα και τον κόσμο. Σε καμιά περίπτωση δεν μετανιώνω που έμεινα μέχρι το τέλος. Άλλωστε ο ΟΦΗ είναι μέρος της προπονητικής μου ιστορίας».

– την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ: «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα γίνει. Ακόμη είναι νωπά τα πράγματα. Τις επόμενες μέρες θα δούμε τι θα επιλέξει η ομάδα, πώς μπορεί να λειτουργήσει σε νέα μορφή και ξεκινώντας είτε από τη δεύτερη κατηγορία είτε από πιο χαμηλά να επιστρέψει στη Super League. Θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο και πλάνο. Στην ΑΕΚ λειτούργησε, άλλες ομάδες όμως, όπως ο Άρης και η Λάρισα ταλαιπωρούνται. Ο σύλλογος έχει ένα πλεονέκτημα, τον κόσμο, και πιστεύω πως θα βρεθεί λύση».

– το αν θα επέστρεφε σε έναν υγιή ΟΦΗ: «Είναι μια υποθετική ερώτηση. Θα μιλούσα με τη διοίκηση και θα βλέπαμε. Αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι αυτό. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ΟΦΗ τι θα κάνει».

– την ανάδειξη νέων παικτών από τον ΟΦΗ: «Και σε αυτή, αλλά και στην προηγούμενη θητεία μου στον ΟΦΗ έπαιξαν πολλά νέα παιδιά. Αυτά τα παιδιά κέρδισαν εμπειρίες, οπότε σε όποια κατηγορία είναι η ομάδα, αυτοί οι παίκτες θα είναι έτοιμοι».

Πηγή: sport-fm.gr