Ένα από τα παιδικά όνειρα του Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε πραγματικότητα. Ο «Νόλε» έχει πλέον στα χέρια του τη φανέλα του Πάολο Μαλντίνι με το νούμερο τρία στην πλάτη. Μεγαλώνοντας ήταν φανατικός θαυμαστής της Μίλαν, αλλά και του θρυλικού αρχηγού της.

Ο 53χρονος Ιταλός επισκέφθηκε την «Pala Alpitour» στο Τορίνο όπου διεξάγεται το τουρνουά ATP Finals και συνάντησε τον Σέρβο τενίστα και του χάρισε μια υπογεγραμμένη φανέλα του. Μάλιστα, οι δύο τους συζήτησαν για λίγη ώρα. Ήταν μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στον Τζόκοβιτς και κάτι που περίμενε να συμβεί από παιδί. Το 2013 όταν είχε ξανασυναντήσει φευγαλέα τον «Il Capitano» δεν είχε καταφέρει να πάρει τη φανέλα του. Όχι αυτή τη φορά! Τότε, δε, μιλώντας στα επίσημα media της Μίλαν έπειτα από ματς Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε εκφράσει πως η φανέλα του συλλόγου σημαίνει πάρα πολλά για εκείνον.

Ο Πάολο Μαλντίνι, νυν τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι» δεν χάνει ευκαιρία να συναντηθεί με μεγάλους αθλητές από διάφορα σπορ προκειμένου να ακούσει τις ιδέες τους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό στο υψηλότερο επίπεδο. Ο ίδιος έχει αφοσιωθεί πλήρως στα καθήκοντά του ως παράγοντας και η Μίλαν αυτή τη σεζόν για πρώτη φορά μετά από μια 10ετία μοιάζει ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Serie A. Πριν από λίγες ημέρες στο Τορίνο βρέθηκε και ο άσος των «ροσονέρι», Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, για να δει κι εκείνος από κοντά τον καλό του φίλο «Νόλε».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το 3/3 στη φάση των ομίλων του ATP Finals νικώντας τον Κάμερον Νόρι (αντικαταστάτη του Στέφανου Τσιτσιπά) με 2-0 σετ και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του θεσμού που θα διεξαχθούν σήμερα (20/11, 22:00). Θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (21/11).