Ο Ολυμπιακός χαμογέλασε ξανά στη Euroleague με την εντυπωσιακή νίκη του επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 90-73. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν επτά νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια αυτή τη σεζόν στη διοργάνωση – η 3η καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας τους. Μετά από το τέλος του ματς ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του.

«Μετά από την άσχημη ήττα κόντρα στην Εφές, επιστρέψαμε. Ήμασταν αποφασιστικοί από το πρώτο λεπτό. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν πάρα πολύ καλοί σε άμυνα κι επίθεση. Δώσαμε τον τόνο από το ξεκίνημα πως μπήκαμε να πάρουμε το ματς. Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι κι αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε.

Το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε ο Ολυμπιακός σε σχέση με το προηγούμενο του παιχνίδι κόντρα στην Αναντολού Εφές όπου σημείωσε μόλις τρεις πόντους στην τελευταία περίοδο, υπογράμισε ακολούθως ο Έλληνας τεχνικός: «Αμέσως μετά το χειρότερο δεκάλεπτο, εμφανίστηκε το καλύτερο. Έτσι είναι η Euroleague. Θίχτηκε ο εγωισμός μας, ίσως ήμουν κι εγώ σκληρός με τους παίκτες μας στα αποδυτήρια. Χαίρομαι όταν μια ομάδα δείχνει εγωισμό και παίζει με υπερηφάνεια».

«Κάποια στιγμή θα πάει στο βρόντο»

Η νέα εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού προκάλεσε και πάλι ερωτήσεις για τη διαφορά που δείχνει η ομάδα όταν παίζει στο «ΣΕΦ» σε σύγκριση με το πως αποδίδει μακριά απ’ αυτό. Ο Μπαρτζώκας, απάντησε: «Θα αποφύγω την λογική ότι είμαστε καλοί εντός και κακοί εκτός. Κάποια στιγμή αυτή η θεωρία θα πάει στον βρόντο, όταν θα νικήσουμε εκτός και θα χάσουμε εντός. Ο κόσμος πλέον δίνει ώθηση στον γηπεδούχο, κάτι που δεν ίσχυε πέρσι. Αν δούμε τις νίκες των εντός έδρας ομάδων, είναι περισσότερες σε σχέση με πέρσι. Δεν πιστεύουμε ότι θα κυριαρχήσουμε στη Euroleague, πρέπει να δουλέψουμε. Οι παίκτες πρέπει να αποδεχθούν τους ρόλους τους. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης να παίζει 30-32 λεπτά μέσο όρο. Κι εμένα το μυαλό μου σήμερα όταν κρίθηκε το παιχνίδι, πήγε στο επόμενο. Πρέπει σε αυτόν τον λιγότερο χρόνο, οι παίκτες να είναι αποτελεσματικοί».

Σλούκας: «Έπρεπε να βγάλουμε αντίδραση»

Ο Κώστας Σλούκας, από τη μεριά του, υποστήριξε: «Μετά από δύο ήττες που προηγήθηκαν, έπρεπε να βγάλουμε μια αντίδραση. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στον δρόμο μας. Τη Δεύτερα (22/11), έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι (σ.σ. το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό».