Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τις εκτός έδρας ήττες από την Ζενίτ και την Αναντολού Εφές και με την επιστροφή του στο «ΣΕΦ» επανήλθε και στις επιτυχίες στη Euroleague. Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της διοργάνωσης διέλυσε με 90-73 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 7-4 και πλέον βρίσκεται στην 5η θέση.

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν με 35-8 στη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ με την άμυνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ να μην μπορεί να τους περιορίσει. Η κυκλοφορία της μπάλας και οι συνεργασίες έδιναν στον Ολυμπιακό πάντα τη δυνατότητα για ένα καλό σουτ και στο πρώτο σκέλος του ματς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ν’ αστοχήσουν! Ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο με: 8/10 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 4/5 βολές, είχε δέκα ασίστ και κανένα λάθος!

Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά τελειώσει από το αρχικό 10λεπτο, ο Μπαρτζώκας άρχισε να κάνει δοκιμές. Πήρε χρόνο συμμετοχής το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Κουΐνσι Έισι, «ταίριαξε» μαζί τον Γουόκαπ και τον Σλούκα, ενώ είδε και επί του πρακτέου πιο ελαφρά σχήματα με τρεις γκαρντ κάτι που δεν επιχείρησε στα προηγούμενα ματς και δη σ’ εκείνο με την Αναντολού Εφές.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιχείρησε ν’ αντιδράσει στο δεύτερο 10λεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός έλεγχε απόλυτα το ρυθμό και δεν της έδωσε το δικαίωμα να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του ματς. Σημαντικό ρόλο στο να συμβεί αυτό έπαιξε ο Μουσταφά Φαλ, η «άγκυρα» της άμυνας των «ερυθρόλευκων». Ο ψηλός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε με νταμπλ – νταμπλ (12 π. και 11 ριμπ., 5 ασ.) την αναμέτρηση και ήταν από τους διακριθέντες μαζί με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ (17 π., 4/7 τριπ.), τον Κώστα Σλούκα (18 π.), τον Σάσα Βεζένκοφ (15 π., 6 ασ.) και τον Σακίλ ΜακΚίσικ (14 π., 2/4 τριπ.).

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και στο 3ο δεκάλεπτο και αφέθηκε μονάχα στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, ίσως έχοντας και το ντέρμπι Δευτέρας (22/11) με τον Παναθηναϊκό στο μυαλό του. Έτσι, γράφτηκε το τελικό 90-73. Άλλωστε, στη Euroleague οι διαφορές… μετράνε και με το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στη φετινή διοργάνωση κάθε λεπτομέρεια μπορεί να φανεί σημαντική στο τέλος καθώς η ομάδα του Πειραιά επιδιώκει να περάσει στη νοκ άουτ φάση του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 35-8, 51-26, 71-45, 90-73