Ο ρατσισμός είναι ένα από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και έχει διεισδύσει φυσικά και στον αθλητισμό, αφού έχουμε δει διάφορα περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Και πάλι, όμως, προκαλεί έκπληξη το να γίνεται γνωστό ότι υπήρξε ρατσιστική επίθεση σε αγώνα μπάσκετ… κορασίδων. Κι όμως, έγινε κι αυτό στην αναμέτρηση ανάμεσα στους Τιτάνες Παλαμά και τα Τρίκαλα, με τους γηπεδούχους να βγάζουν ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας την καταγγελία των φιλοξενούμενων και καταδικάζοντας τα όσα έγιναν.

Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο του τοπικού πρωταθλήματος, με τα μικρά κορίτσια να το χαίρονται. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν ότι θα συμβεί, αφού από τις εξέδρες είχαν διαφορετική άποψη και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ρατσιστική επίθεση προς μια παίκτρια των Τρικάλων.

Αυτή ήταν η καταγγελία που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, με τη διοίκηση των Τιτάνων Παλαμά να το επιβεβαιώνουν μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης…

«Καμιά σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα του αγώνα των κορασίδων, καθώς επισκιάστηκε από περιστατικό ρατσισμού απέναντι σε παίκτρια των Τρικάλων.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι μικρή μερίδα οπαδών, που δεν γνωρίζουμε αν έχουν σχέση με την ομάδα, προσπάθησαν με προσβλητικό τρόπο να μειώσουν την απόδοση της μικρής αθλήτριας.

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη να περιγράψει τέτοιου είδους περιστατικά, ειδικά απέναντι σε μικρά παιδιά.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την αθλήτρια των Τρικάλων και τους γονείς της.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους γονείς και τον κόσμο του συλλόγου για το περιστατικό αυτό.

Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί στην έδρα των Τιτάνων Παλαμά και μας θλίβει ιδιαίτερα το περιστατικό αυτό.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ κάθε ρατσιστική ενέργεια και θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξουν, ποτέ ξανά, τέτοιου είδους περιστατικά στο γήπεδο μας.

Κρατάμε την σημαία του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, όλα αυτά τα χρόνια ψηλά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Είμαστε υπόλογοι απέναντι στον κ. Φούντα, στις αθλήτριες και τους γονείς τους καθώς και στους διαιτητές που βίωσαν ένα τόσο άσχημο γεγονός.

Θα προστατεύσουμε το άθλημα που αγαπάμε, με κάθε τρόπο, από τέτοιου είδους ενέργειες».

Καμιά σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα του αγώνα των κορασίδων, καθώς επισκιάστηκε από περιστατικό ρατσισμού απέναντι σε…

Posted by Γ. Σ. Τιτάνες Παλαμά on Saturday, November 13, 2021
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.