Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων στο ταεκβοντό, η Θένια Σαρβανάκη κατέκτησε τώρα το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων, πανηγυρίζοντας παράλληλα την 6η επιτυχία της μέσα στο 2021. Καλή θέση όμως και συγκεκριμένα την 5η πήρε και ο Κωνσταντίνος Σολακίδης στη δική του κατηγορία.

Η Σαρβανάκη δεν είναι πρωτάρα σε επιτυχίες και αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι έχει πολύ μέλλον, αφού είχε ανεβεί στην κορυφή το 2019 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων, ενώ μέσα στο 2021 είχε ήδη κατακτήσει πέντε μετάλλια (1η θέση σε Albania Open, Ramus Sofia Open και Sofia Open, 2η θέση σε Presidents Cup Europe, Multi European Games και Ευρωπαϊκό Ε/Ν).

Τώρα, λοιπόν, τα έκανε έξι και αυτό το χάρηκε περισσότερο, αφού πρόκειται για το ασημένιο, το οποίο ήρθε έπειτα από μια μεγάλη και εντυπωσιακή μάχη με την Μάρτον (σ.σ. από την Ουγγαρία) στον τελικό, όπου ηττήθηκε με 17-15. Γεγονός, πάντως, που δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία της, αφού χάρισε στην Ελλάδα το 19ο μετάλλιο, συνολικά, στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Εφήβων και Νεανίδων.

Στην 5η θέση ο Σολακίδης

Το ιδανικό, φυσικά, θα ήταν να ερχόταν ένα μετάλλιο και από τον Κώστα Σολακίδη, αλλά και η 5η θέση, μετά την ήττα με 32-16 από τον Δανό Αουλάγκι, μόνο αποτυχία δεν είναι για τον πιτσιρικά, ο οποίος στις επόμενες διοργανώσεις θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος και πιο έτοιμος για να διεκδικήσει και να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.