Ήρθε στον Παναθηναϊκό για να κάνει πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο και όλοι περίμεναν ότι θα έμενε για χρόνια, αλλά τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ο Μάριο Χεζόνια αποχώρησε από τους πράσινους και πριν τους αντιμετωπίσει με τη φανέλα της Ούνικς αναφέρθηκε στο διαζύγιο του καλοκαιριού και στην ευθύνη που δεν είχε, παρά το γεγονός ότι το πήρε όλο πάνω του.

Ο Κροάτης μίλησε στη Bwin, επίσημο εθνικό χορηγό της Euroleague, χωρίς να κρύψει τα συναισθήματά του για το γεγονός ότι δεν είναι παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον.

«Αισθάνομαι άσχημα, δεν πήγε όπως ήθελα. Όλοι ξέρουν ότι πήγα προσωπικά και τους είπα ότι θέλω να μείνω και να το κάνουν πραγματικότητα. Να βρουν έναν τρόπο να γίνει, όμως δεν έγινε και περίμενα πολύ καιρό. Τους είχα πει τον Μάιο ότι θέλω να μείνω, πριν καν τελειώσει η σεζόν.Τους είπα όμως επίσης ότι θέλω να πάρω την απόφασή μου τελευταίος.

Ήθελα να υπογράψω τελευταίος, ήθελα να δω πρώτα πώς θα κινηθεί η ομάδα. Είχα δεσμευτεί από τον Μάιο, δεν υπήρχε περίπτωση να πάω κάπου αλλού, ήθελα όμως να πω το τελευταίο OK. Είχαμε φτάσει σχεδόν τέλη Ιουλίου και ήμουν στην Κροατία, ήθελαν να έρθουν εκεί για να μιλήσουμε και τα πράγματα πήγαιναν άσχημα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν κοινό τόπο και αντέδρασα και πήγα κάπου αλλού», είπε αρχικά και ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι έχει κι αυτός κάποιες ευθύνες για το «διαζύγιο», απάντησε ως εξής.

«Οχι. Καμία. Πήρα όμως όλη την ευθύνη. Γιατί πιστεύω ότι ως ένας παίκτης, ένας άνθρωπος του βεληνεκούς μου, είμαι ικανός να πάρω όλη την ευθύνη. Ήταν δική μου επιλογή να έρθω εδώ, είναι η ομάδα μου, ο σύλλογός μου, η αγαπημένη μου ομάδα, το παιδικό μου όνειρο ήταν να παίξω εδώ. Και το είπα και στο Twitter ότι μπορείτε να με κατηγορήσετε για τα πάντα γιατί ξέρω πώς να ζήσω με αυτό, πώς να το διαχειριστώ».

Ο Μάριο Χεζόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

«Δεν με έπεισε ο Πρίφτης»

Όσο για τη συζήτηση που είχε το καλοκαίρι με τον Δημήτρη Πρίφτη και τι εντύπωση του άφησε, απάντησε πως δεν ήταν και τόσο πειστική για να παραμείνει.

«Η εντύπωση που μου άφησε; Όχι πολύ υποστηρικτική για να έρθω. Δεν ήταν έτσι. Αργότερα άκουσα σε κάτι συνεντεύξεις ότι είπε πως με θέλει και να το ξανασκεφτώ, όμως δεν ήξερα πόσο να το εμπιστευτώ. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου. Εγώ θέλω να είμαι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, είναι η ομάδα που αγαπάω. Θέλω να είμαι εδώ, δεν θέλω να πάω στο ΝΒΑ, δεν θέλω να πάω πουθενά αλλού. Θέλω να είμαι εδώ. Δεν ήξερα όμως αν θα μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου, αν έλεγα ναι», ήταν τα λόγια του Χεζόνια.