Το πολύ υψηλό πρόστιμο που επέβαλλε η διοίκηση του Παναθηναϊκού στον Λούκας Βιγιαφάνιες μετά το πολύ σοβαρό επεισόδιο που είχε ο Αργεντινός με τον Τάσος Χατζηγιοβάνη στην προπόνηση της 26ης Αυγούστου, δημιούργησε έντονη «τριβή» στις σχέσεις των δύο πλευρών κι ένα… γαϊτανάκι που οδήγησε το όλο θέμα ως την Α’ Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ αμέσως μετά την επιβολή του προστίμου των 62.000 ευρώ -το ανώτατο ποσό που θα μπορούσε να επιβληθεί προς τον παίκτη- ο «Βίγια» έστειλε ένα email προς τη διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ, τονίζοντας πως το ποσό ήταν υπερβολικό και ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση.

Η όλη στάση του πάνω στο θέμα ήταν πολύ αρνητική εξαρχής κάτι που έδειξε σε μεγάλο βαθμό και η τοποθέτηση που έκανε μετά μέσω των προσωπικών λογαριασμών του στα social media, αρνούμενος ότι χτύπησε τον Χατζηγιοβάνη.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί εντούτοις, πως ο Αργεντινός δεν έχει κάνει (για την ώρα) καμία κίνηση προσφυγής εναντίον του Παναθηναϊκού. Κι ως εκ τούτου δεν γεννάται θέμα, όσον αφορά στην παρουσία του στους αγώνες της ομάδας, καθότι η καθημερινότητά του παραμένει ίδια και δεν κάνει λιγότερα πράγματα στις προπονήσεις απ’ τους συμπαίκτες του.

Το θέμα με το πρόστιμο δημοσιοποιήθηκε από το βράδυ της Δευτέρας (08/11) διότι ο Παναθηναϊκός πήγε στην ΕΠΟ, προκειμένου να το δηλώσει στην Α’ Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ομοσπονδίας. Όταν μία ΠΑΕ, άλλωστε, επιβάλλει πρόστιμο άνω του 3% των ετήσιων αποδοχών του παίκτη, είναι υποχρεωμένη να το αναφέρει στην ομοσπονδία, ειδάλλως η πλευρά του ποδοσφαιριστή αποκτά το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να κερδίσει την υπόθεση.

Εδώ και λίγες μέρες η πλευρά του Παναθηναϊκού και του Βιγιαφάνιες είναι σε συζητήσει μέσω των δικηγόρων τους, για να κλείσει το θέμα εσωτερικά και να μην φτάσει σε εκδίκαση στην Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.