Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην ήττα της Μπενφίκα με 5-2 από την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάντς Αρένα», αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Πολωνό που πέτυχε χατ τρικ.

Στην 100ή συμμετοχή του στο Champions League, ο «Λέβα» έκανε πάλι ρεκόρ. Έφτασε στα 81 γκολ στη διοργάνωση. Από τους παίκτες που έχουν τουλάχιστον τόσα – δηλαδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο Λιονέλ Μέσι – ο Λεβαντόφσκι έφτασε πιο γρήγορα από όλους στο συγκεκριμένο αριθμό. Ο Αργεντινός όταν συμπλήρωσε 100 ματς στο θεσμό μετρούσε 75 τέρματα κι ο Πορτογάλος 64.

Η Μπάγερν Μονάχου βρήκε έναν ακόμη λόγο να είναι περήφανη για τον γκολτζή της. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ξεπέρασε τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ καθώς πλέον έχει στο όνομά του 64 ευρωπαϊκά γκολ με τους Βαυαρούς, δύο παραπάνω από τον «Torpedo». Στα τελευταία 20 παιχνίδια του στο Champions League έχει 28 γκολ!

Όσον αφορά στο πέναλτι, είπε: «είδα που έπεσε, αλλά και πάλι έκανα λάθος. Δεν θα έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Ευτυχώς καταφέραμε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ στη συνέχεια. Ωστόσο, τέτοιες στιγμές αποτελούν ευκαιρία για να αποκτήσουμε κίνητρο και να δουλέψουμε ακόμη παραπάνω για να γίνουμε καλύτεροι».

Έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετράει οκτώ γκολ στο Champions League 2021-22. Σαφώς και είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Παράλληλα, τα 17 τέρματα που έχει σημειώσει η Μπάγερν Μονάχου είναι τα περισσότερα αφότου η Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε τον ίδιο αριθμό γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές στη σεζόν 2017-18. Με το ρυθμό που σκοράρει ο Πολωνός είναι λογικό η γερμανική ομάδα να θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει το Champions League. Για την ώρα εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του θεσμού.

Με την ολοκλήρωση του ματς, ο Λεβαντόφσκι ρωτήθηκε και για το ενδιαφέρον που φέρεται να δείχνει η Μπάγερν Μονάχου για τον Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ, έναν πιθανό αντικαταστάτη του. «Εγώ είμαι ο Λεβαντόφσκι. Το μόνο που με νοιάζει είναι η απόδοσή μου. Είναι νεαρός παίκτης και όταν σκοράρεις πολλές ομάδες θα ενδιαφερθούν για σένα. Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε άλλο στάδιο της καριέρας μου», τόνισε.