Ένα από τα μεγαλύτερα… μυστήρια στον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό με την ΑΕΚ και τα ban που «τρώει» από τη FIBA σταθερά. Όπως γίνεται και τώρα δηλαδή, αφού εκεί που είχε καθαρίσει, η Ένωση έχει μαζέψει πέντε μέσα σε 20 μέρες και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ενισχυθεί μεταγραφικά, όσο κι αν το θέλει αυτό ο προπονητής της.

Η ΑΕΚ είχε καταφέρει, έπειτα από τις κινήσεις της διοίκησης της, να μηδενίσει. Να μην έχει, δηλαδή, κάποια απαγόρευση μεταγραφών από τη διεθνή ομοσπονδία. Αυτό ίσχυε μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, όταν ξαφνικά η Ένωση βρέθηκε με δύο ban… στην πλάτη της. Τα δύο, λοιπόν, έγιναν τέσσερα χθες Δευτέρα (1/11) και σήμερα Τρίτη (2/11) προστέθηκε ακόμη ένα για να γίνουν πέντε.

Ο Γκρίφιν της ΑΕΚ

Θέλει σουτέρ και ψηλό ο Δέδας, αλλά…

Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει η ομάδα σε μεταγραφική ενίσχυση, όσο κι αν το θέλει ο προπονητής της. Ο Στέφανος Δέδας έχει ζητήσει εδώ και καιρό από τη διοίκηση να προχωρήσει στην απόκτηση ενός σουτέρ και ενός ψηλού για να γεμίσει κι άλλο το ρόστερ, αλλά όσο υπάρχουν τα ban δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.