Η 5η νίκη στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Euroleague είναι γεγονός για τον Ολυμπιακό αλλά δεν ήρθε εύκολα. Κάθε άλλο… Το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αν και οι ερυθρόλευκοι ήταν στο +11 στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Σλούκα τελικά να γίνεται λυτρωτής για τους Πειραιώτες και τιμωρός για την πρώην ομάδα του, αφού με καλάθι στα 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έγραψε το 67-65 και έδωσε τη νίκη.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά αλλά καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για το τέλος της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει με +7 (19-12) χάρη στους Ντόρσεϊ και Παπανικολάου. Με όπλο την άμυνα και με τους Σλούκα και Λαρεντζάκη να τρέχουν όποτε έβρισκαν ευκαιρία, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε έτοιμη να ανοίξει τη διαφορά στο β’ δεκάλεπτο αφού έφτασε και στο +13 (40-27), πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 45-34.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Εγινε ντέρμπι και το έκρινε ο Σλούκας

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και το 53-40 για τον Ολυμπιακό στο 23′ έδινε την εντύπωση ότι η νίκη θα έρθει εύκολα ή έστω σχετικά εύκολα, αλλά τελικά ήρθε δύσκολα… Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να κάνουν λάθος επιλογές στην επίθεση και τελικά βγήκαν εκτός ρυθμού και στην άμυνα, με συνέπεια ο Βέσελι να πάρει μπρος και να βοηθήσει τη Φενέρ να πλησιάσει στο -2 (55-53) στο 30′.

Στο πρώτο τρίλεπτο του δ’ δεκαλέπτου, μάλιστα, οι Τούρκοι πέρασαν και μπροστά με 55-58 από τους πόντους των Βέσελι και Γκούντουριτς, αγχώνοντας τους Πειραιώτες, τους οποίους τελικά κράτησε όρθιους ο Σλούκας. Αυτός ήταν που ισοφάρισε σε 62-62 με καλάθι και φάουλ, αυτός ήταν που έκανε το 65-62 με τριποντο 1,5 λεπτό πριν το φινάλε και αυτός ήταν που έδωσε και τη νίκη, διαμορφώνοντας το 67-65 με σουτ στα 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 45-34, 55-53, 67-65