Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με στόχο το θετικό αποτέλεσμα αλλά ο Άρης δεν είχε όρεξη για αστεία και το έδειξε από νωρίς, αφού το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 4-0! Αυτό τα λέει όλα για την εικόνα του παιχνιδιού, με τους κίτρινους, μάλιστα, να μπορούν να βάλουν και περισσότερα γκολ αλλά έχασαν τις ευκαιρίες, όπως έχασε και ο Ιτούμπε ένα πέναλτι στο τελευταίο 10λεπτο. Όπως και να έχει, ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του χάρηκαν με την ψυχή τους αυτό το παιχνίδι και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια πλέον.

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, αφού στο 6′ ο Γκάμα βγήκε τετ α τετ αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε. Όπως και να έχει, ο Άρης δεν άργησε να ανοίξει το σκορ… Στο 16′ ο Λουί ανέτρεψε τον Μπερτόγλιο, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε, πλέον, τη δυνατότητα να διαχειριστεί τον αγώνα όπως ήθελε και αυτό που… αποφάσισε ήταν να τελειώσει τον Παναιτωλικό από το πρώτο ημίχρονο: 2-0 στο 34′ ο Μπερτόγλιο μετά τη συνεργασία του με τον Καμαρά, 3-0 στο 37′ ο Σούντγκρεν με ωραίο σουτ, 4-0 στο 44′ ο Γκάμα με το δεύτερο πέναλτι των γηπεδούχων μετά το τράβηγμα του Μπελεβώνη στον Μπερτόγλιο.

Άρης

Χαλαρά στο β’ μέρος

Το μόνο που είχε ενδιαφέρον, πλέον, ήταν το πόσα γκολ θα έβαζε ο Άρης και όταν ο Εντιαγέ έκανε στο 52′ το 5-0 από κοντά μετά το γύρισμα του Φαμπιάνο με το κεφάλι, στο Αγρίνιο φοβήθηκαν τα… πολύ χειρότερο. Κακώς, όμως, όπως αποδείχθηκε.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έριξε στροφές στη συνέχεια και απλά διαχειρίστηκε την κατάσταση, με τον Παναιτωλικό να βρίσκει την ευκαιρία για να βάλει και το γκολ της τιμής στο 67′ με το πέναλτι του Βέργου, μετά το χέρι του Τζέγκο (5-1).

Εξέλιξη που μάλλον… εκνεύρισε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στο 80′ είχαν την ευκαιρία και για 6ο γκολ, αφού κέρδισαν δεύτερο πέναλτι, για χέρι, αλλά ο Ιτούρμπε αστόχησε.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Εντιαγέ (59′ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (59′ Σάσα), Γκάμα (59′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (82′ Ματίγια), Καμαρά (82′ Μάνος).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι (46′ Αποστολάκης), Κορνέλιους, Μαλής, Αντούνες, Βαρόνε (23′ Μπελεβώνης), Φλόρες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Βέργος (71′ Καρέλης).