Η Νιουκάστλ έχει μπει σε μια νέα εποχή μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, με το fund του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να έχει αγοράσει τις μετοχές του συλλόγου και να προκαλεί την έντονη αντίδραση του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος περίμενε ότι η Premier League θα χειριζόταν διαφορετικά το θέμα. Δεν το έκανε όμως, αφού έδωσε την έγκριση για να ολοκληρωθεί το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μπορεί οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας να πανηγυρίζουν για τις εξελίξεις και να ονειρεύονται, πλέον, ακριβές μεταγραφές και τίτλους, αλλά οι υπόλοιποι δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της Λίβερπουλ. Δηλώσεις με τις οποίες αναφέρθηκε ακόμη και σε ανθρώπινα δικαιώματα, προφανώς λόγω όσων έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

«Αν το μελετήσουμε σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ασφαλώς και θα γίνει υπερδύναμη η ομάδα τους. Όμως, είναι η τρίτη ομάδα στον κόσμο που πλέον ανήκει σε… μια ολόκληρη χώρα. Ασφαλώς και τίθενται ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε αρχικά ο Κλοπ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ

Η European Super League και το Financial Fair Play

Συνεχίζοντας, ο Γερμανός προπονητής εξέφρασε τις ανησυχίες του για το πώς μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο μετά την είσοδο του συγκεκριμένου fund στην Premier League. Από την οποία, όπως είπε, θα περίμενε έστω μια ανακοίνωση.

«Πριν από μερικούς μήνες φωνάζαμε για την European Super League και τις 12 ομάδες, όμως, τώρα είναι σαν να δημιουργείται ένα πανίσχυρος σύλλογος που θα εξασφαλίζει θέση στο Champions League μόνιμα. Κι επίσης δεν ξέρουμε τι ισχύει κι αν υφίσταται το Financial Fair Play. Τι θα σημάνει αυτή η αλλαγή για το ποδόσφαιρο σε γενικότερο πλαίσιο; Θα περίμενα μια ανακοίνωση από τον CEO της Λίγκας, τον Ρίτσαρντ Μάστερς», τόνισε ο Κλοπ και πρόσθεσε.

«Προφανώς η Premier League είπε «ας τους δώσουμε μια ευκαιρία να δούμε…». Τώρα τα αφεντικά της Νιούκαστλ έχουν χρήματα για να αγοράσουν ολόκληρο το πρωτάθλημα».